Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση “Eξ απαλών ονύχων” η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.

Έχοντας ως κοινό τόπο έρευνας μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν ως παιδιά τον ελληνικό εμφύλιο, η ομάδα στήνει επί σκηνής ένα παιχνίδι στο οποίο η τύχη καθορίζει την ροή των ιστοριών. Μοναδικός στόχος η ανακατασκευή της θρυμματισμένης μνήμης. Οι αφηγήσεις του τότε, 70 χρόνια μετά, συναντώνται με το σήμερα με μοναδικό συνδετικό κρίκο την παιδική ηλικία.

“Ποιος παίζει;”

Ερμηνεύουν: Έλενα Ζούμπου, Μάγια Παπακώστα, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Σύλληψη- δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Ομάδα Opposite (Έλενα Ζούμπου, Μάγια Παπακώστα, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη)
Σκηνικά: Αλέκος Μπουρελιάς
Κοστούμια: Κέβη Κουλούρη
Μουσική: Δημήτρης Τσεσμελής, Κωστής Χαραμουντάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Ομάδα Opposite
Σχεδιασμός αφίσας: Χαρά Σκλαβούνου
Τεχνική υποστήριξη: Θωμάς Οικονομάκος

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους: Bιολέτα Σακελλαρίου, Στεφανία Καλομοίρη, Μαρία Προιστάκη, Μυρτώ Σαρρή, Πέγκυ Μερεντίτη, Γεωργία Κατσίφα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το πολιτιστικό σωματείο “Στο κέντρο της πόλης”.

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τον εμφύλιο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.