Το Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, στα πλαίσια της λήξης της θεατρικής και σπουδαστικής περιόδου, διοργανώνει όπως και κάθε χρόνο κατά την αδιάλειπτη 20ετή λειτουργία του, την καθιερωμένη Εκπαιδευτική Εκδρομή- Βιωματικό Σεμινάριο με αρχηγό τον κ. Λάκη Κουρετζή, Διευθυντή Σπουδών του θεάτρου της Ημέρας και Βασικό εμψυχωτή του Εργαστηρίου.

 

Οι Δελφοί, θα είναι ο φετινός μας προορισμός και η εκδρομή μας, διατηρώντας πάντα τον ιδιαίτερο εκπαιδευτικό και «εμψυχωτικό» της χαρακτήρα, φιλοδοξεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε εμπειρίες, πλούσια ερεθίσματα ιδέες και αποτελέσματα εμπνευσμένα από τον ενεργειακό και μαγικό χώρο των Δελφών, του ομφαλού της γης.

 

Η Τέχνη και η τεχνική της αίσθησης σε ένα πολιτιστικό και αρχαιολογικό περιβάλλον, η παρατήρηση της φύσης και των φυσικών φαινομένων, το παιχνίδι με τα στοιχεία της φύσης, θα πλαισιωθούν από θεατρικά σεμινάρια και εργαστήρια, παραστάσεις θεατρικών δρωμένων, ημερήσιους και νυχτερινούς περιπάτους, επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Σε αυτήν την εκδρομή θα ανοίξει συμβολικά και ο «Κύκλος του Θεατρικού Παιχνιδιού»

 

Η Εκδρομή πραγματοποιείται στους Δελφούς στις 21,22,23,24 Ιουνίου 2013 (του Αγίου Πνεύματος) και αποτελεί ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών για τους Εμψυχωτές Παιδαγωγικής θεάτρου και Θεατρικού παιχνιδιού από όλη την Ελλάδα.

Η εκδρομή απευθύνεται: σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση.