Ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες θα πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Θεοχαράκη και για το 2020.

Για παιδιά Νηπιαγωγείου (4-5 ετών) & Δημοτικού (6-12 ετών)
ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά.

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Για παιδιά 4-5 ετών
Το παραμύθι του φάρου (Ι & ΙΙ).

Τα παιδιά εξασκούν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, μέσα από ένα τρισδιάστατο σκηνικό με θέμα το φως και τη θάλασσα.

ΚΥΚΛΟΣ 2: 11, 18 Ιανουαρίου 2020
Σάββατο, 14:00-15:00
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 40€

Για παιδιά 6-12 ετών
Σκοτεινό Δωμάτιο (Ι, ΙΙ).
Σπίτι για ένα Pokemon (I, II).

Τα παιδιά εισάγονται στη σκηνογραφία και τον σχεδιασμό του φωτισμού. Στη συνέχεια, εξασκούνται στην ενσυναίσθηση, κατασκευάζοντας το πρωτότυπο σπίτι για ένα Pokemon.

ΚΥΚΛΟΣ 2: 11, 18, 25 Ιανουαρίου, 1 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο, 12:00-13:30
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80€

Για παιδιά 6-8 ετών
MoMu – Art Lab.

Ένα εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και βιωματικής διδασκαλίας της μουσικής.

Τα παιδιά εξερευνούν τη μουσική και πειραματίζονται με βασικές μουσικές έννοιες, παρατηρούν, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν με ήχους, λέξεις και χρώματα μέσα από φωνητικές, ενόργανες, ρυθμικές και μελωδικές ασκήσεις – παιχνίδια, αντλώντας έμπνευση από το χώρο της εικαστικής δημιουργίας. Με τη μουσικό-εικαστικό Αγγέλα Μανδηλάρη.

18 Ιανουαρίου 2020 | Ο Σεργκέι Προκόφιεφ, ο Πέτρος και ο λύκος και τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.
Σάββατο, 16:00-17:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 6-12 ετών
Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου! Ντύσε την ιστορία!

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα βασικό κομμάτι του θεάτρου, την ενδυματολογία, να ταξιδέψουμε στον χρόνο, να γνωρίσουμε γνωστούς ήρωες του παγκόσμιου ρεπερτορίου και ντύνοντάς τους να τους ζωντανέψουμε μπροστά στα μάτια μας! Με την ομάδα Άνασσα.
12 Ιανουαρίου 2020 | Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου!
19 Ιανουαρίου 2020 | Εδώ Λυσικράτη! (αρχαίο θέατρο – χιτώνας & μάσκα)
26 Ιανουαρίου 2020 | Με το βλέμμα στην Ανατολή! (Ιαπωνία, Κίνα, Αραβία…)
2 Φεβρουαρίου 2020 | Χόρεψε στην σκηνή! (μπαλέτο – μιούζικαλ)
9 Φεβρουαρίου 2020 | Ένας κόσμος πάνω από το κεφάλι σου! (καπέλα, στέμματα και άλλα συναφή…)
16 Φεβρουαρίου 2020 | Μια άδεια σκηνή! (20ος-21ος αιώνας)
23 Φεβρουαρίου 2020 | Ντύσε την ιστορία σου!
Κυριακή, 16:00-17:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 90€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 7–10 ετών
Μικροί επιστήμονες – μαθαίνω τον εγκέφαλο παίζοντας!

Πώς παράγει ο εγκέφαλος τις αισθήσεις μας; Το μάτι βλέπει και το αυτί ακούει ή μήπως η εξήγηση είναι πιο περιπλοκή; Βλέπουμε όλοι τα ίδια χρώματα; Και αν ναι, ισχύει το ίδιο και για τα ζώα; Μπορώ να ονοματίσω πράγματα που δεν βλέπω αλλά μόνο πιάνω; Αυτά και άλλα θα επεξεργαστούμε σε ένα βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εκμάθηση βασικών εννοιών της νευροεπιστήμης από παιδιά και το ρόλο που παίζει ο εγκέφαλος στις αισθήσεις μας. Μεταξύ άλλων σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τα αισθητήρια όργανα, θα παίξουν χαλασμένο τηλέφωνο, θα κλείσουν τα μάτια και θα ανοίξουν τα αυτιά και θα παίξουν παντομίμα αισθήσεων.

Σχεδ/μος – Υλοπ/ση: Μαρίνα Μαρτίνου, PhD Αναπτυξιακής Γνωστικής Νευροεπιστήμης

19 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή, 11:30-13:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 7–12 ετών
Χρησιμοποιημένο αλλά χρήσιμο!

Τι είναι κοινό σε όλους; Ο πλανήτης μας, η Γη! Η παγκόσμια ημέρα της Γης θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα. Ελάτε να τη βοηθήσουμε και να μάθουμε πώς να την τιμάμε καθημερινά μέσω της ανακύκλωσης. Συλλέγουμε τα δικά μας υλικά μέσα από την καθημερινότητα, στα οποία δίνουμε ξανά ζωή χρησιμοποιώντας τα στο έργο που δημιουργούμε με σκοπό να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο τη σημασία της ανακύκλωσης.

Το ανακυκλωμένο βιομηχανικό υλικό για την κατασκευή αυτοκινήτων είναι η έμπνευση και η δημιουργία του έργου ανακύκλωσης στο εκπαιδευτικό αυτό. Το οξύ υλικό διαβρώνει τις επιφάνειες και παραμορφώνει ό, τι βρει στο πέρασμα του. Επιφάνειες που έχουν διαβρωθεί από το οξύ είναι η πηγή έμπνευσης των μικρών καλλιτεχνών μας αλλά όχι μόνο… Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το πρόγραμμα!

Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα. Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Τι είναι χρήσιμο και τι άχρηστο; Ελάτε να χρησιμοποιήσουμε το άχρηστο υλικό και να μάθουμε περισσότερα για τα άχρηστα- χρήσιμα υλικά. Μαζεύουμε μπουκάλια, καπάκια, παιχνίδια, κουμπιά, κρεμάστρες, άδεια κουτάκια, κουκουνάρια, κόλλες και δημιουργούμε ένα γλυπτό.

Με την εικαστικό Έφη Τσουλουχοπούλου
12 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή, 13:00-15:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Χρησιμοποιημένο αλλά χρήσιμο! αποτελεί συνεργασία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη με την «ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε», εταιρεία με σκοπό την εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας μολύβδου -οξέως και νικελίου– καδμίου για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Για παιδιά 8-12 ετών
Η φύση των πραγμάτων.

Τα σημεία στην υδρόγειο.
Σε ποιο μέρος θα θέλατε να ταξιδέψετε πάνω στη Γη; Γνωρίζατε ότι τα ταξίδια αρέσουν και σε άλλους ζωντανούς οργανισμούς; Ελάτε να βρούμε στο χάρτη τις εκπληκτικές διαδρομές των πιο ταξιδιάρικων ζώων και να ερευνήσουμε γιατί αυτοί οι περιηγητές αφιερώνουν όλη τους τη ζωή στο ταξίδι.

Με την ομάδα Άνασσα.

11 Ιανουαρίου 2020
Σάββατο, 16:00-17:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Τον εαυτό μου θα γνωρίσω και από την αρχή θα ξεκινήσω!

«Αυτό που αρέσει περισσότερο στο παιδί είναι το θέατρο, με άλλα λόγια η μεταμόρφωση της πραγματικότητας, όπως αυτή του παραδίδεται από έξω, σε κάτι που το ίδιο δημιουργεί.» (Evreinov, 1927)

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων Δραματοθεραπείας ξεκινά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου το παιχνίδι παίρνει μια συμβολική διάσταση και μέσα από τη δημιουργία εικόνων, παιχνίδια φανταστικών ρόλων και τη χρήση των εικαστικών μέσων, δημιουργείται ένας ασφαλής χώρος όπου το παιδί μπορεί να εκφράσει, να δώσει νέο νόημα και να προσεγγίσει με πιο λειτουργικό τρόπο την πραγματικότητα γύρω του και μέσα του. Με την Λουκία Αποστολίδη, Ψυχολόγο, Msc Ψυχολόγο της Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια.

Δημιουργώντας τον προσωπικό μου ασφαλή χώρο. Το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει εικόνες, σημεία, σύμβολα και ένα περιβάλλον που του προσφέρει ασφάλεια να είναι ο εαυτός του και να νιώθει καλά, μέσα από τη δημιουργία του δικού του «προσωπικού σπιτιού». Θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τη φαντασία του να το χτίσει όπου έχει ανάγκη και να το στολίσει με όσα αντικείμενα επιθυμεί.

26 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή, 11:00-12:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Alpha labs Realities lab με Augmented Reality

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα εμπλουτίζει τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακά, αλληλεπιδραστικά με αυτόν στοιχεία και καλλιεργεί δύο από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουμε ως άνθρωποι: τη φαντασία και την περιέργεια.

Στην εκπαίδευση οι εφαρμογές AR αποτελούν τη μεγαλύτερη καινοτομία στις διαδικασίες μάθησης συμβάλλοντας στην καλύτερη οπτικοποίηση της γνώσης, στην αισθητηριακή ανάπτυξη, στη συμμετοχικότητα, στο κίνητρο για μάθηση και στη δημιουργικότητα. Πόσο μάλλον όταν οι εφαρμογές σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τα ίδια τα παιδιά για άλλα παιδιά ή και για μεγάλους!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα παιδιά μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να αναπαριστούν οτιδήποτε θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο θέλουν, δημιουργώντας αλληλεπιδράσεις του πραγματικού κόσμου με τον ψηφιακό κόσμο της φαντασίας τους. Με την ομάδα Alpha Labs.

19, 26 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή, 11:00-12:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€

Για παιδιά 8-15 ετών και ενήλικες
Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας.

Το 2019-2020 η Συμμετοχική Όπερα γιορτάζει! Συμπληρώνοντας 10 χρόνια γεμάτα δημιουργία και τραγούδι γιορτάζει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας και δύο ειδικές συναντήσεις για ενήλικες: με διαδραστικό παιχνίδι θεατρικά δρώμενα και χιούμορ, αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια, κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.

Πώς γίνεται αυτό; Οι αγαπημένοι φίλοι της Συμμετοχικής Όπερας το ξέρουν: Μαγικά! Στις συναντήσεις αυτές της Συμμετοχικής Όπερας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καταξιωμένους λυρικούς καλλιτέχνες αλλά και νέα ταλέντα από την ομάδα νέων καλλιτεχνών του The Katia Paschou Project. Σχεδιασμός, υλοποίηση παρουσίας: Κάτια Πάσχου.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής: 10€

Θεατρικές Παραστάσεις
Για παιδιά 1-3 ετών
Το ταξίδι του Ήλιου.

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μεγάλο βουνό ζούσε ένα παιδί φωτεινό και ζωηρό. Το έλεγαν Ήλιο και ήταν στα αλήθεια πολύ όμορφος και πολύ περίεργος. Του άρεσε να ανεβαίνει ψηλά, να φεύγει και να εξερευνά τα πάντα. Κάθε βράδυ όμως, όταν γύριζε στο σπίτι, κοιμόταν αγκαλιά με το πιο όμορφο μαξιλάρι, ένα μαξιλάρι από ολόλευκα σύννεφα. Με ήχους, μουσική, χρώματα και σκηνικά αντικείμενα τα μικρά παιδιά, θα ακολουθήσουν το ταξίδι του Ήλιου και θα παίξουν μαζί του. Με την Ομάδα Παραμύθι Από Μακριά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.

12 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή, 17:00-18:00
Κόστος συμμετοχής: 10€ (1 ενήλικας + 1 παιδί)

Για παιδιά από 3 ετών και άνω
Σούπα με Σούμαν.

Η μικρή Κατερίνα θα χρειαστεί να μένει για λίγες μέρες στο σπίτι της, γιατί έχει πυρετό. Για συντροφιά της θα έχει τον αρκούδο της, τον Τέντυ, και τη μουσική του Σούμαν που της χάρισε ο πατέρας της.

Αυτές τις λιγοστές ημέρες ανάπαυσης, το δωμάτιό της γίνεται τόπος συνάντησης των σημαντικότερων προσώπων του περιβάλλοντός της· η μητέρα της, ο γιατρός, ο παππούς και η γιαγιά. Ο πατέρας, αν και παρών σε κάθε συζήτηση, δυστυχώς απουσιάζει. Όλες αυτές οι παρουσίες και απουσίες διαμορφώνουν με τον τρόπο τους τόσο το παιδί, όσο και τους μεγάλους.

Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Σε αυτή την ιστορία κάθε θεατής, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να συναντήσει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του.

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

12, 19 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή, 12:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Ενήλικες

Εργαστήριο Ζωγραφικής.
Β κύκλος | Ιμπρεσιονισμός: Η μαγεία της οπτικής και των χρωμάτων.

Ο Ιμπρεσιονισμός είναι ένα κεφάλαιο στην Τέχνη που έβαλε το πρώτο λιθαράκι, προκειμένου να εξελιχθούν όλα τα μετέπειτα κινήματα στις αρχές του 20ου αι. σε αυτό που λέμε Μοντερνισμό. Έβγαλε τους καλλιτέχνες από το εργαστήριό τους και τους προσέφερε την πολύτιμη εμπειρία της παρατήρησης στη φύση. Θα ξεκινήσουμε τον κύκλο μας κάνοντας ένα πέρασμα στους βασικότερους εκπροσώπους του κινήματος. Θα παρατηρήσουμε το χρώμα τους, θα μιλήσουμε για τους νόμους της οπτικής και θα ασχοληθούμε με τις ποικίλες τεχνοτροπίες, στις οποίες οδηγήθηκαν, αναζητώντας διάφορους εκφραστικούς τρόπους για να μεταφέρουν την αντικειμενική παρατήρηση του κόσμου… και όπως ξέρουμε, αυτό είναι ένα θέμα που δεν έχει τέλος!…

Σχεδιασμός & επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Δελή, Υλοποίηση: Ανάργυρος Πασχάλης.
15, 22, 29 Ιανουαρίου 2020, 5, 12, 19 Φεβρουαρίου 2020
Τετάρτη, 18:00-21:00
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 120€

Hands of female artist holding messy dirty palette with different paints and paintbrush in art studio. Lifestyle and hobby concept

Πώς διεκδικώ και πώς βάζω όρια.

Αν σκέφτεστε συχνά ότι είναι δύσκολο να υποστηρίξετε τις ανάγκες και τα θέλω σας, αυτό είναι ένα βιωματικό σεμινάριο που θα σας μάθει πώς να διεκδικείτε και πώς να βάζετε όρια με σεβασμό στον εαυτό σας και στους άλλους. Με την Ειρήνη Γεωργίου, Ψυχοθεραπεύτρια, Μsc. Συστηματικής Φιλοσοφίας.

8, 15, 22 Οκτωβρίου 2019, 5, 12, 19 Νοεμβρίου 2019
Τρίτη, 19:00–20:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 120€
Τελική ημερομηνία εγγραφών: 7 Οκτωβρίου 2019

Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή.

Εμπνευσμένη από τους στίχους του W. Shakespeare, η Βιωματική Ξενάγηση στις εκθέσεις, είναι μια πρόσκληση στο συναίσθημα σε σκέψεις, εμπειρίες, αναμνήσεις και όνειρα των συμμετεχόντων. Μέσα από τις τέχνες οι συμμετέχοντες με οδηγό την Θάλεια Βαλέτα, ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια ΒΑ, ΜΑ, ΗPC Reg.UK, εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα.

Η Βιωματική Ξενάγηση είναι μέρος της τεχνικής «Μetamyth»© Therapy through the Arts και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και λειτουργούς των τεχνών και της ψυχολογίας, σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών.

11 Ιανουαρίου 2020 «Qi Baishi. Η Μυστηριώδης Ανατολή».
Σάββατο, 18:00-21:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας.

Οι Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας εστιάζουν στην παρουσίαση και την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων γειτονιών και περιοχών της Αθήνας με έμφαση την αρχιτεκτονική τους αλλά και το πολιτισμικό πλαίσιο ανάπτυξής τους.

Οι Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας βασίζονται σε ιστορικούς και θεωρητικούς άξονες «ανάγνωσης» της πόλης. Η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, ο συσχετισμός της με τα διεθνή κινήματα, τα παράλληλα ιστορικά και καλλιτεχνικά ρεύματα, αποτελούν το υπόβαθρο για την ανάγνωση αυτή. Με την αρχιτέκτονα/πολεοδόμο Χαρίκλεια Χάρη.

Με αφορμή τα μαθήματα μπορούν να οργανωθούν και επιτόπιες επισκέψεις.

Ενότητα 3: 10 & 17 Ιανουαρίου 2020
Το φυσικό ανάγλυφο.
Τα ποτάμια της Αθήνας, ο Κηφισός, ο Ιλισσός και ο Ηριδανός θα ξεδιπλωθούν μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, ανακαλύπτοντας μία άγνωστη φυσική τοπογραφία της Αθήνας.

Παρασκευή, 18:00-20:00
Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα: 40€

Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

14 Ιανουαρίου 2020
Η διαμόρφωση ενός project: Σύλληψη, διαδικασία, αποτέλεσμα.

21 Ιανουαρίου 2020
Φωτογραφία και μόδα.

28 Ιανουαρίου 2020
Φωτογραφική κριτική – portfolios.

Σχεδιασμός και υλοποίηση από τον Βασίλη Γεροντάκο.

Τρίτη, 18:00–20:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Origami – Η τέχνη του διπλωμένου χαρτιού.

Έχοντας τις ρίζες του στην Ιαπωνία, η άκρως ενδιαφέρουσα τεχνική του Origami, η ιαπωνική χαρτοδιπλωτική, έχει ταξιδέψει και εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και έχει κατακτήσει τον κόσμο με την αισθητική της αλλά και τις πολλαπλές χρήσεις της στη διακόσμηση και όχι μόνο.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, με την καθοδήγηση της εικαστικού Άρτεμις Κατσαμπάνη –Ohta, θα δημιουργούν διασκεδάζοντας βήμα βήμα απλά και περίπλοκα σχέδια, θα μυηθούν στα μυστικά του Origami και θα εμπνευστούν για να κατασκευάσουν δικές τους διακοσμητικές και χρηστικές δημιουργίες.

27 Ιανουαρίου 2020 Παραδοσιακά σχέδια (παλιά ιαπωνικά σχέδια που έμειναν στο πέρασμα του χρόνου).
3 Φεβρουαρίου 2020 Κουτιά (χρήσιμες εναλλακτικές για κουτιά, μπολ, συσκευασίες).
10 Φεβρουαρίου 2020 Φυτά.
17 Φεβρουαρίου 2020 Ζώα – πλάσματα.
24 Φεβρουαρίου 2020 Modular (σύνθετα σχέδια με παραπάνω από ένα χαρτί).
Δευτέρα, 18:00–19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 60€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη.

Βασικός στόχος της χορωδίας μας είναι η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, η ανάγνωση – «αποκωδικοποίηση» της παρτιτούρας, η επαφή τους με μουσικά είδη και στιλ διαφορετικών εποχών, καθώς και η εξοικείωσή τους με τη σκηνή και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών, οι οποίες εντάσσονται στο δυναμικό της κατόπιν ακροάσεων. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται συναυλίες στο αμφιθέατρό μας, σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες.

Τη χορωδία ίδρυσε η Ειδικός Φωνής Νίνα Καλούτσα πριν από επτά χρόνια και από τον Οκτώβριο του 2015 επικεφαλής της είναι η Κατερίνα Βασιλικού. Κατερίνα Βασιλικού διδασκαλία – διεύθυνση, Μιχάλης Χανός πιάνο.

Κάθε Σάββατο από 5 Οκτωβρίου 2019 έως 27 Ιουνίου 2020
(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών: 14, 28/12, 4/01, 18, 25/04).
Ακροάσεις – εγγραφές: Kαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ώρα: 10:00-12:00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα