Η Εταιρία θεάτρου ΑΣΥΜΒΑΤΟ σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής,

παρουσιάζει την παράσταση του έργου «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», ένα βραβευμένο θεατρικό έργο του Βρετανού συγγραφέα Γουίλι Ράσελ. Μια ερωτική κωμωδία που έχει παρουσιαστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο, αλλά και στην κινηματογραφική του μεταφορά.

Ένα έργο με πολύ χιούμορ, που μέσα από την σχέση, (ενός άντρα και μιας γυναίκας με μεγάλες διαφορές, ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής τάξης), του καθηγητή Φρανκ (Γιώργος Χριστοδούλου) και της μαθήτριας του Ρίτας (Άννα Μενενάκου), χλευάζει πρόσωπα, μεθόδους και καταστάσεις, ενώ παράλληλα  διερευνά αξίες και αρχές ανθρώπων, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και μορφωτικού επιπέδου.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ρίτα, μια νεαρή κομμώτρια, αποφασίζει σε ηλικία 26 ετών να ανακαλύψει τον εσωτερικό της κόσμο μέσω της μάθησης, γι αυτό γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο επιβλέπων καθηγητής της  είναι ο Φρανκ, ένας αρκετά μεγαλύτερός της άνδρας και επιρρεπής στο ποτό, αναλαμβάνει να της διδάξει τα πάντα γύρω από την λογοτεχνία. Στη σκηνή, παρακολουθούμε την επεισοδιακή γνωριμία της Ρίτας και του Φρανκ, δύο ανθρώπων εκ πρώτης όψεως εντελώς διαφορετικών, αλλά και την μετέπειτα ανάπτυξη της σχέσης τους. Η Ρίτα επιθυμεί ουσιαστικά να αλλάξει την ζωή της, μέσω της μόρφωσης  και θα προσπαθήσει πολύ για αυτό. Ο Φρανκ θα τη βοηθήσει και θα φτάσει κάποια στιγμή σε σημείο να είναι ο ίδιος «μαθητής» της νεαρής κομμώτριας.

Εκείνος θα θελήσει να «κατασκευάσει» την Ρίτα, σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα.
Όμως αν αυτό συμβεί η Ρίτα θα παραμείνει το ίδιο γοητευτική, όπως στην αρχή;
Ο καθηγητής ερωτεύεται σταδιακά το δημιούργημά του. Εκείνη;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου – Άννα Μενενάκου
Απόδοση: Mάριος Πλωρίτης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολλίδη
Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης ΠλασκοβίτηςΠαραγωγή: Εταιρία θεάτρου ΑΣΥΜΒΑΤΟ και ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.