Τυπικό whodunnit, κλασικό hardboiled μυθιστόρημα, κατασκοπευτικό, ιστορίες καταδίωξης, μυστηρίου και θρίλερ, αρχέτυπη, μοναχική έρευνα του περιθωριακού ντετέκτιβ: η σειρά Κλασικά Noir προσφέρει μια μεγάλη γκάμα σπουδαίων μυθιστορημάτων μυστηρίου, γραμμένων από τους μετρ του είδους, η οποία ξεδιπλώνει τις πτυχώσεις καθημερινών ανθρώπων ανακαλύπτοντας παράλληλα τα σύνορα της σκοτεινής πλευράς τους.

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό εξωφύλλων από την ομάδα της polka dot, οι νέες μεταφράσεις κλασικών noir έρχονται να γοητεύσουν τους αναγνώστες, σκηνογραφώντας το ανάπτυγμα μιας ζοφερής πραγματικότητας.


Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς – Άρθουρ Κόναν Ντόιλ: Ένα ταξίδι στον χρόνο, πίσω στο βικτοριανό Λονδίνο, μέσα από δώδεκα ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τον διασημότερο ντετέκτιβ όλων των εποχών Σέρλοκ Χολμς και τον αφοσιωμένο βοηθό του δόκτορα Γουάτσον

Καταδίωξη στη Βενετία – Πατρίσια Χάισμιθ: Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της Πατρίσια Χάϊσμιθ, τοποθετημένο στη γειτονική Ιταλία, με καταιγιστική δράση και αγωνία αμείωτη ως την τελευταία σελίδα.

Τα 39 σκαλοπάτια – Τζον Μπιούκαν: Τα 39 Σκαλοπάτια είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά και επιδραστικά μυθιστορήματα «καταδίωξης» όλων των εποχών. Ένα δυνατό θρίλερ με διαρκώς κλιμακούμενη ένταση, αινιγματική ατμόσφαιρα, μυστήριο και αγωνία, που επηρέασε μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών ταινιών και μεταγενέστερων μυθιστορημάτων κατασκοπείας και καταδίωξης.