Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και το Μορφωτικό της Ίδρυμα με ευχαρίστηση σας προσκαλούν στην «Εκδήλωση Τιμής για τον Κώστα Νίτσο», Δημοσιογράφο – Ενεργό πολίτη – Αντιστασιακό, την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 7.30 μ.μ., στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος οι: Μαρία Αντωνιάδου, ο Καθηγητής Φάνης Κακριδής και οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Μητρόπουλος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Θανάσης Παπαγεωργίου.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος Φανή Πετραλιά, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο Γιώργος Διαλεγμένος, η δημοσιογράφος Φώφη Κορίδη.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, κλείνοντας τις εκδηλώσεις της πρώτης εκατονταετίας της ΕΣΗΕΑ, θα απονείμει στον ΚΩΣΤΑ ΝΙΤΣΟ, για την προσωπικότητα και την προσφορά του στη Δημοσιογραφία, το μετάλλιο «Ξενοφών», που αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Ενώσεως Συντακτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ. Ο Κώστας Νίτσος μιλάει για την έκδοση της εμβληματικής για την Ιστορία του Τύπου εφημερίδας «Αδέσμευτη Γνώμη», το Μάη του 1975.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το απόσπασμα από το μεγάλο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ,  που ετοίμασαν για λογαριασμό του Μορφωτικού Ιδρύματος οι δημοσιογράφοι Χρίστος Βασιλόπουλος και Δημήτρης Πετρόπουλος.


from ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ on Vimeo