Μια πολύ-θεματική εικαστική έκθεση της Ελένης Πολυχρονάτου με τον γενικό τίτλο Εικονοσυλλαβές στο Χώρο» ξεκινάει την Τρίτη 29 Ιουνίου στον Εκθεσιακό χώρο του νέου πολυμορφικού συγκροτήματος της Νομαρχίας Πειραιά Πολυχώρος «Απόλλων»  

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν έργα από τη νέα σειρά «Ημερολόγια», ενώ παρουσιάζονται έργα και από τις σειρές «Διπλή γραφή», «Γραφή διπλής όψης», «Τοπία της σκέψης», «Οι λέξεις μέσα από τον Η/Υ», «Οι λέξεις που κινούνται», «Οι λέξεις στις 3 διαστάσεις», «Ζωγραφίζοντας τις λέξεις», Γλυπτική και φωτογραφίες από έργα, εγκαταστάσεις και δράσεις στο περιβάλλον.

Στην έκθεση «Εικονοσυλλαβές στο Χώρο», παρουσιάζονται περισσότερα από 200 έργα της καλλιτέχνιδας τα οποία καλύπτουν όλη τη θεματολογία της- σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, computer art, πολύ προβολές και έργα για δημόσια τέχνη, περιβάλλον και οικολογία.

Το έργο
Δραστήρια και παραγωγική καλλιτέχνιδα της γενιάς της, η Ελένη Πολυχρονάτου είναι μια ποιήτρια της εικόνας.  Χρησιμοποιεί τα κείμενα, τα σημεία και τα σύμβολα ως εικαστικά εργαλεία και μέσω μιας σχεδιαστικής διαμόρφωσης επιχειρεί τον μετασχηματισμό της γραφής και της γλώσσας σε εικόνα. 
Η καλλιτέχνιδα εμπνέεται από κείμενα, φυσικές μορφές και δομές, που τοποθετεί με αυθόρμητες χειρονομίες σε σχεδιασμένους χώρους επίπεδους και τρισδιάστατους.  Σ’ ένα έργο απαλλαγμένο από επιτηδεύσεις, η σύνδεση μορφών και λέξεων αποκαλύπτει το γλωσσικό μήνυμα του έργου.

Η Ελένη Πολυχρονάτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Τομείς-Ζωγραφικής και Γλυπτικής) και με Διδακτορική Διατριβή («Έργα Τέχνης Μεγάλης Κλίμακας στον Αστικό και Φυσικό Χώρο. Από τη δεκαετία του 60 έως τον 21ο Αιώνα»), από το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Διδάσκει στην ΑΣΚΤ και δίνει διαλέξεις σε συνέδρια, Πανεπιστήμια, Μουσεία κ.λ.π. πάνω στην ερευνητική της εργασία «Τέχνη – Φύση – Οικολογία και Δομημένο Περιβάλλον».

Συμμετέχει σε καλλιτεχνικές ομάδες και δράσεις και παρουσιάζει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.