Η έκθεση Εικόνες ενός ρευστού κόσμου, σε συνδιοργάνωση των Kaplanon galleries με το Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού, παρουσιάζεται στην Οικία Κατακουζηνού.

Για την Αθήνα, για τη σύγχρονη εικαστική σκηνή, η συνύπαρξη δύο ταλαντούχων δημιουργών της ίδιας γενιάς μέσα σε έναν ιδιαίτερο χώρο ειδικού βάρους και ύφους, αποτελεί ένα γεγονός με υπεραξία.

Ο Δημήτρης Αναστασίου και ο Αντώνης Σμυρνιός, δύο ζωγράφοι που έχουν ήδη καταγράψει αυτόνομες πορείες με σημαντικό έργο, συνδιαλέγονται με νέα έργα τους στην Οικία Κατακουζηνού, στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στο αστικό περιβάλλον του τόσο ιδιαίτερου αυτού διαμερίσματος της Λεωφόρου Αμαλίας, συνδεδεμένου με τις προσωπικότητες του Άγγελου & της Λητούς Κατακουζηνού αλλά και μίας ολόκληρης πνευματικής γενιάς δημιουργών που πέρασαν από το ονομαστό σαλόνι, θα παρουσιαστούν αντιστικτικά και συμπληρωματικά τα έργα νέας εσοδείας των δύο δημιουργών.

Ζητούμενο, η πρόκληση ενός σπινθήρα ανατροφοδότησης της ήδη πυκνής ατμόσφαιρας της Οικίας Κατακουζηνού με το αποτύπωμα και την αύρα της νέας ζωγραφικής ταλαντούχων δημιουργών.

Ζωγράφοι, με αυτοτέλεια και αυθυπαρξία στον σύγχρονο εικαστικό χάρτη, ο Δημήτρης Αναστασίου και ο Αντώνης Σμυρνιός, συνεργάτες των Kaplanon galleries, επιχειρούν μία σύγκλιση μέσα από τη διαφορετική ματιά τους ορίζοντας νέα σημεία επαφής με τον πυκνά σηματοδοτημένο κόσμο της Οικίας Κατακουζηνού.

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 31/5/2014, θα διαρκέσει μέχρι τις 28/6/2014 και είναι συνδιοργάνωση των Kaplanon galleries με το Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού, σε επιμέλεια των Σοφίας Πελοποννησίου, Νίκου Βατόπουλου & Νίκης Παπαδάκη.