Η έκθεση περιέχει Φωτογραφία, Ζωγραφική, Κατασκευές, Εγκατάσταση, Βίντεο, Γλυπτική, Σχέδιο, Κολάζ, Ηχητική εγκατάσταση και θα παρουσιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών στην Σταυρούπολη.

Πρόκειται για μία ετήσια διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια και έχει στόχο την καταγραφή, αρχειοθέτηση και την πολύπλευρη υποστήριξη παρουσίαση-προβολή όλης της εικαστικής δραστηριότητας και σκέψης στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα http://www.visualarts.gr/, στην οποία μπορεί να κανείς να ανατρέξει σ’ όλη την εκθεσιακή δράση των δυο τελευταίων ετών.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν προέρχονται από εκθέσεις (ομαδικές και ατομικές) που έγιναν από Έλληνες εικαστικούς σε μουσεία και άλλους χώρους τέχνης τη χρονιά που πέρασε από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2008 καλύπτοντας όλο το εύρος των εικαστικών μέσων. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, όπως συμπόσιο, ημερίδα, εκπαιδευτικά προγράμματα- ξεναγήσεις και μουσικές βραδιές.