Ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα του ζωγραφικής σε καμβά, ύφασμα, χαρτί, ξύλο και πήλινα πιάτα, με θέμα του συνειρμικές συνθέσεις με μορφές και νεφελογραφίες.

Θα ακολουθήσει στις 10.15μμ η ετήσια εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» με αισθητικά δρώμενα και δεξίωση.

Φέτος στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου θα ακουστεί μουσική του σύγχρονου συνθέτη-designer Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon και ο Κώστας Ευαγγελάτος θα απαγγείλει από τη νέα ποιητική συλλογή του, με τίτλο «Ερμητικές Λαμπίδες», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άπαρσις».  θα ακολουθήσει  το χορευτικό σόλο «ΔΙΔΩ», παραγωγή του Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος.

Χορεύτρια: Κατερίνα Χριστοφόρου

Μουσική: Henry Purcell – άρια από την opera Dido and Aeneas

Χορογραφία-Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου

Ο ιστορικός τέχνης, καθηγητής Στέλιος Λυδάκης αναφέρει σχετικά στο βιβλίο του «Η νεοελληνική γλυπτική, Ιστορία-Τυπολογία, εκδόσεις Μέλισσα:

«…ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος και περφόρμερ και γενικότερα εικαστικός καλλιτέχνης, ενδιαφέρεται για τις πρωτογενείς μορφές ή τα απλά αντικείμενα, φυσικά ή κατασκευασμένα, που όμως εμπλουτίζει με graffiti και χρώμα, προσδίδοντας τους ζωγραφική χροιά. Έτσι, συνδυάζει τα ready-made με την προσωπική παρεμβολή και εικαστική αξιοποίηση, δημιουργώντας έναν ενδιάμεσο  τύπο, στο πλαίσιο των μοντέρνων εκφραστικών δυνατοτήτων.»