Αν ανήκεις σε εκείνους που αγαπούν τις αστυνομικές ιστορίες με γρήγορη πλοκή και δράση, το «Έγκλημα στα φιόρδ» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους. Ο συγγραφέας Jorn Lier Horst στήνει το ιδανικό σκηνικό για ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε ένα τουριστικό θέρετρο της Νορβηγίας. Δημιουργεί ένα συναρπαστικό best seller που θυμίζει θρίλερ, το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και των Public.

Από την Κατερίνα Ηλιάκη

Τα σχέδια του πρωταγωνιστή Ούβε Μπάκερου για ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του ανατρέπονται όταν φτάνει και αντικρίζει το χάος. Το σπίτι του έχει λεηλατηθεί από διαρρήκτες οι οποίοι όμως δεν σταματούν εκεί…

Ένα σοκαριστικό έγκλημα ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου

Στο γειτονικό σπίτι ένας άνθρωπος έχει κακοποιηθεί μέχρι θανάτου. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν έχει δει αποτρόπαιους φόνους στο παρελθόν όμως η όψη του πτώματος που αντικρίζει τον σοκάρει. Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα όσο ξεδιπλώνεται η ιστορία καθώς η υπόθεση που καλείται να λύσει είναι σύνθετη, δυσνόητη, γεμάτη βία.

Την ίδια στιγμή, από τον ουρανό πέφτουν συνέχεια ψόφια πουλιά στις ακτές της Νορβηγίας και στα δέντρα – σημάδι για τον σκληρό επερχόμενο χειμώνα ή μήπως για κάτι άλλο;

Γνώρισε έναν από τους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων

Γεννημένος το 1970 στο Μπάμλε της βόρειας Νορβηγίας, ο Jοrn Lier Horst εργάστηκε ως αστυνομικός στο Λάρβικ από το 1995 και γνωρίζει πολύ καλά αυτά για τα οποία μιλά στα βιβλία του. Ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων το 2004, με το Nοkkelvitnet (Ο βασικός μάρτυρας), το πρώτο της σειράς με τον αστυνομικό ερευνητή Βίλιαμ Βίστιν. Το μυθιστόρημα στηρίζεται σε μια πραγματική υπόθεση εγκλήματος, τη λεγόμενη «Υπόθεση Ραμ». Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, ενώ το Bunnfall (Κατακάθια), που μεταφράστηκε στα αγγλικά το 2011, βρέθηκε ανάμεσα στα δημοφιλέστερα 5 βιβλία στη Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου CrimeFictionLovers, μαζί με αυτά του Jo Nesbο. Το Έγκλημα στα φιόρδ, έβδομο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Βίλιαμ Βίστιν και πολλαπλά βραβευμένο, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και μπήκε αμέσως στον κατάλογο των νορβηγικών best sellers.

Το Έγκλημα στα φιόρδ είναι διαθέσιμο και σε e-book και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.