Με το Έγκλημα και τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, μια παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάιο, ξεκινάει τις δραστηριότητές του το Σαββάτο 18 Οκτωβρίου 2014, το νέο Θέατρο Τ της ομάδας Passatempo, στη οδό Φλέμινγκ 16.

Το κλασικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι, στη διασκευή της Γλυκερίας Καλαϊτζή, μεταγράφεται σε μια σύγχρονη ανακριτική διαδικασία, όπου μαρτυρίες, καταθέσεις αλλά και αναπαραστάσεις καίριων γεγονότων επιχειρούν να ρίξουν φως στις αιτίες και τις αφορμές ενός ιδεολογικού εγκλήματος. Ένας φοιτητής της νομικής, ο Ροντιόν Ρομάνοβιτς Ρασκόλνικοφ αποφασίζει να σκοτώσει και να ληστέψει μια γριά τοκογλύφο. Ο ίδιος πιστεύει ότι διαπράττει ένα δίκαιο έγκλημα, σκοτώνοντας ένα κοινωνικό παράσιτο, δίνοντας τη δική του δραστική απάντηση, τη δική του «λύση» στη φτώχεια, την ανέχεια και την κοινωνική αδικία που βιώνει παντού γύρω του.

Ως ένας αντεστραμμένος  Άμλετ, ο ήρωας του Ντοστογιέσφκι θα αρχίσει να αναρωτιέται για το νόημα και τη σκοπιμότητα της πράξης του, αφού δράσει. Η πίεση των ανακρίσεων αλλά και η ίδια του η συνείδηση θα τον φέρουν τελικά αντιμέτωπο με τις πραγματικές συνέπειες της πράξης του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου

Μουσική: Μάκης Καραδελόγλου

Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα

Εικονικό περιβάλλον-Video-mapping: Στάθης Μήτσιος

Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καυκάσιος

Παίζουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Δημήτρης Φουρλής