Η Mimi Parker, η τραγουδίστρια και ντράμερ του indie rock συγκροτήματος Low, πέθανε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου μετά από μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών, σε ηλικία μόλις 55.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από μία ανάρτηση του συγκροτήματος, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. «Φίλοι μας, είναι δύσκολο να χωρέσεις το σύμπαν στο λόγο και σε ένα σύντομο μήνυμα, αλλά πέθανε χθες το βράδυ, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και αγάπη, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας», έγραφε η δημοσίευση. «Κρατήστε το όνομά της. Μοιραστείτε αυτή τη στιγμή με κάποιον που σας χρειάζεται. Η αγάπη είναι πράγματι το πιο σημαντικό πράγμα».

Είχε προηγηθεί η ακύρωση μίας σειράς ζωντανών εκπομπών λόγω ανησυχιών σχετικά με την υγεία της Πάρκερ. Μετά από διάγνωση στα τέλη του 2020, η μουσικός ξεκίνησε θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών το 2021 και αποκάλυψε δημόσια την κατάσταση της υγείας της σε μια συνέντευξη σε podcast στις αρχές του 2022.

Το συγκρότημα με έδρα το Duluth της Μινεσότα, στο οποίο συμμετέχει και ο σύζυγος της Πάρκερ Alan Sparhawk, ανήκει στην αμερικάνικη ανεξάρτητη ροκ σκηνή και θεωρείται από τα βασικά “slowcore” σχήματα, ο ήχος των οποίων χαρακτηρίζεται από αργούς ρυθμούς και μινιμαλιστικές συνθέσεις. Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, “Hey What”, κυκλοφόρησε το 2021 και έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές.

Πηγή: guardian.com

Φωτογραφία: facebook.com/lowmusic