Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης ολοκλήρωσε με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης & της Δημιουργικότητας. Φέτος διαπιστώσαμε πόσους ρόλους μπορεί να παίξει μια βιβλιοθήκη, για τον λόγο αυτό ο τίτλος ήταν: Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι κρυψώνα θησαυρών… μηχανή του χρόνου… μουσείο… πειρατικό καράβι… ατελιέ ενός διάσημου ζωγράφου… εργαστήρι πεταλούδων… ομάδα παλαιοντολόγων… εργαστήρι προϊστορίας κι ανακάλυψης αρχαίων πολιτισμών… μουσικό στούντιο …κινηματογράφος κ.ά.!

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου. Απευθύνθηκαν σε παιδιά από 4 ετών έως έφηβους 15 ετών.

Μέσα από 37 δράσεις, 585 παιδιά ανοίγοντας την πόρτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας, με έκπληξη διαπίστωσαν πως Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι τόπος μάθησης, διασκέδασης, φιλίας!

Ο στόχος  όλων των δράσεων ήταν η προώθηση της ανάγνωσης μέσα από το παιχνίδι, η επαφή με τον πολύπλευρο ρόλο των βιβλίων, οι φανταστικοί κόσμοι που μας μεταφέρουν, το ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας των παιδιών, η ψυχαγωγία, η συνεργασία κι η κριτική σκέψη.

Το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 181 παιδιά δανείστηκαν 329 παιδικά κι εφηβικά βιβλία μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, οργανώνοντας ανάλογες δράσεις όλο το χρόνο.

Ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε στους ακούραστους εθελοντές  και εμψυχωτές μας.

Οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο Πανελλαδικής Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συνεργασία του δικτύου των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.