Το Urbn Theatr ανακοινώνει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, σε διεθνές περιβάλλον με τις 2 νέες του παραγωγές, στο Λονδίνο και το Φεστιβάλ Εδιμβούργου αντίστοιχα.

1η παραγωγή:

To Urbn Theatr επιλέχθηκε και θα συμμετέχει στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ugly Duck Studios, London. Στις 15, 16 και 17 Ιουλίου θα παρουσιάσει τη νέα του παράσταση Present Time, μια δημιουργία αποκλειστικά για το Ugly Duck Studios.

Έξι άτομα κατά τη διάρκεια μίας μέρας, σε ένα σπίτι όπου συγκατοικούν. Τι τους κρατάει ακίνητους; Τι τους παρακινεί να συνεχίσουν τη ζωή τους; Πως μπορεί κάποιος να κλαίει σε μια συζήτηση για τον καιρό; Γιατί κάποιος  χορεύει σαν τρελός σε ώρα κοινής ησυχίας;

Το Present Time είναι μια παράσταση για τη ζωή που κυλά στον αυτοσχέδιο κόσμο μας και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που μας περιβάλλει.

2η παραγωγή:

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του The Ones στο Arts Theatre, West End του Λονδίνου, το Urbn Theatr μεταφέρεται στο Εδιμβούργο για να παρουσιάσει το The Ones στο Edinburgh Festival Fringe, Greenside Venues’ Jade Studio, 5-13 Αυγούστου (εκτός την 7η).

Δύο πρόσωπα χαμένα σε μια πόλη τρελή. Εκείνος πιστεύει ότι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε ένα τεράστιο “κουτί”. Εκείνη ψάχνει να βρει τη σωστή οπτική γωνία για να αποκωδικοποιήσει την πραγματικότητα.

 

“Γιατί δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε;” ρωτάει εκείνος.

“Γιατί , απλώς, συνεχίζουμε να μιλάμε.”

«Ένα εμπνευσμένο και συναρπαστικό έργο.»

«Για κάθε έναν που έχει αναρωτηθεί σχετικά με την επικίνδυνη φύση της εξεύρεσης υποστήριξης και στοργής στη σημερινή εποχή το The Ones προσφέρει την τέλεια κάθαρση»

John L. Torrie, Literary Coordinator at Room One, for the Ones.

Λίγα λόγια για το Urbn Theatr:

Το Urbn Theatr είναι μια θεατρική ομάδα, με διεθνή χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2011, από τον σκηνοθέτη και δημιουργό θεατρικών έργων, Ηλία Παναγιωτακόπουλο.

Σκοπός του Urbn Theatr είναι να δημιουργεί νέα πρωτότυπα έργα και παραστάσεις συντονισμένο με τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της πραγματικότητας που ζούμε.

Ο Λαμπαδάριος Παππάς, αρχιτέκτονας, η Φωτεινή Λάζου, σχεδιάστρια μόδας, ο William Uden, ηθοποιός και μια σειρά συντελεστών και εθελοντών υιοθετούν και συμπληρώνουν τις βασικές αρχές του.

Λίγα λόγια για τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο:

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ και διαμένει, ως επί το πλείστον, στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης και δημιουργός θεατρικών έργων, ιδρυτής του Urbn Theatr. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΑΠ. Είναι μέλος του Lincoln Center Theater director’s lab και Theatre Works, Melbourne.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Present Time

Σύλληψη/ Κείμενο / Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος

Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παπάς

Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου

Με τους:  William Uden, Rachel Eireann, Ged Petkunas, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Jessica Sampedro, Dan Kemp.

The Ones

Σύλληψη/ Κείμενο / Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος

Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παπάς

Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου

Με τους: William Uden και Liis Mikk.

Graphic design:  + wolframgrafik