Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει στην Πάρο, στους χώρους Fotis Art Café και Franca Scala, δύο εκθέσεις της Ελένης Ζούνη, με τίτλό «Γραμματομορφές» και «Ο Σκεπτόμενος Το Άγγιγμα».

 
Μετά από 10 χρόνια εκθέσεων – εγκαταστάσεων στον χώρο του Φώτη Μέλλιου, στην Νάουσα της Πάρου η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει φέτος για τρίτη χρονιά την συνεργασία με την Μοσχούλα και τον Φραγκίσκο από το restaurant – wine bar Franca Scala, στην Παροικιά.

 
Έτσι, μας περιμένει την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο Καφέ του Φώτη στην Νάουσα στις 9 το βράδυ & το Σάββατο, στις 21 Ιουνίου στην Franca Scala στις 8 το βράδυ, ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια της Παροικιάς να θαυμάσουμε  την θέα της Παλιάς Πόλης από ψηλά και να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και να απολαύσουμε τα έργα της Ελένης Ζούνη  που θα παρουσιάζονται και στους δύο χώρους.

 
Στα έργα πού η ζωγράφος θα παρουσιάσει στο Fotis Art Café, με τίτλο  «Γραμματομορφές», κυριαρχεί αφενός η ρυθμική ενότητα της αυτόματης γραφής και αφετέρου ένας λυρισμός στην απόδοση των καλλιγραφικών μορφών. Χρησιμοποιώντας πικτογραφικές γραμμές, καλλιγραφικές κηλίδες και κείμενα σε λευκό χρώμα, η εικαστικός αναδεικνύει με τα έργα αυτά το αλληλένδετο της ζωγραφικής και της γραφής.

 
Έργα δύο διαφορετικών ενοτήτων της Ελένης Ζούνη, παρουσιάζονται στην Franca Scala. Τίτλος των ενοτήτων: «Ο Σκεπτόμενος Το Άγγιγμα».

Είναι Σχέδια- αναφορές σε ζωγραφικά έργα του παρελθόντος, όπου το στιγμιαίο Άγγιγμα φαίνεται να είναι ο κωδικός, για την ερμηνεία της εικόνας.
Χρησιμοποιώντας ως μέσον διαφορετικά υλικά, η ζωγράφος μεταφέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα την έννοια Άγγιγμα- Ενασχόληση με αυτό που μας περιβάλλει, με αυτό που συμβαίνει τώρα. Είναι όμοιες, κυκλικές διαδρομές καταστάσεων και αισθημάτων στον Χρόνο.