Δύο ακόμα βραβεία πήρε το ντοκιμαντέρ Un Condor του Γιάννη Κολόζη, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Το Un Condor έχει επίσης βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας με τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και 2ου Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους.

               

Το Un Condor είναι μια απολύτως προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη η οποία ενισχύθηκε οικονομικά μετά το τέλος του μοντάζ και με μια καμπάνια crowdfunding.

Το Un Condor είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη και αφηγείται την προσωπική ιστορία του Sergio Contreras.

               

Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Ήταν 17 ετών. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Sheffield της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Τον ακολουθούμε σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

               

Το Un Condor δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, αφηγείται την αιώνια ιστορία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους.