O Δώρος Δημοσθένους και η μπάντα του μας προσκαλούν στο Half Note για μια αξέχαστη βραδιά, με μουσικές από τη χρυσή εποχή του swing και του retro τραγουδιού, πασπαλισμένη με κονφετί, μάσκες, άρωμα εποχής, Vintage ρούχα και πολύ χορό! Αποκριάτικο πάρτυ λοιπόν με χαρούμενους ρυθμούς άλλων εποχών και μια φωνή που εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες και την τραγουδιστική της γκάμα! Ακολουθεί μια σύντομη συνομιλία με τον Δώρο Δημοσθένους απλώς για να πάρουμε μια γεύση! Τα υπόλοιπα, θα ακουστούν στις 28 Φεβρουαρίου στο Half Note σε μια τρελή αποκριάτικη βραδιά! Φορέστε την καλή σας διάθεση και αφεθείτε στη μουσική και το χορό!

Συνέντευξη: Μαριάννα Παπάκη

 

Culturenow.gr: Στις 28 Φεβρουαρίου μας καλείτε σε ένα αποκριάτικο πάρτυ στο Half Note Jazz Club. Τι θα ακούσουμε και τί θα χορέψουμε;

Δώρος Δημοσθένους: Την Παρασκευή που μας έρχεται στις  28 Φεβρουαρίου, ακριβώς στην έναρξη του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς, ετοιμάσαμε στοHalf Note  ένα αποκριάτικο πάρτι με πολύ κέφι, με πολύ ρυθμό, με τραγούδια swing και rock n’roll ελληνικά και ξένα. Όποιος θέλει μπορεί να μασκαρευτεί, να  βάλει στολή εποχής ή να φορέσει απλά μια μάσκα η έστω το καλό του χαμόγελο και φυσικά να χορέψει, αυτό επιβάλλεται!  Θα υπάρχουν και εκπλήξεις αλλά δεν σας τις αποκαλύπτω. Το πρόγραμμα έχει διαφοροποιηθεί με μια σειρά από τραγούδια που αυτές τις μέρες ακούμε και χορεύουμε. Είπαμε Swing Carnival !

Cul.N.: Πιστεύετε πως τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη το λεγόμενο… αποκριάτικο ξεφάντωμα;  Από την εμπειρία σας, τα τελευταία χρόνια τέτοιες ημέρες, πώς βλέπετε τον κόσμο; Πιο μελαγχολικό ή πιο διαθέσιμο να «ξεφύγει» λίγο από την καθημερινότητα;

Δ.Δ.: Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος τόσο οικονομικά όσο  και ψυχολογικά έχουν αυξηθεί και το ξέρουμε όλοι καλά, το βιώνουμε και οι ίδιοι.  Υπάρχει μελαγχολία, υπάρχει απογοήτευση διάχυτη αλλά πάντα   ο κόσμος θα έχει την διάθεση να ξεφύγει, να τραγουδήσει, να ψυχαγωγηθεί. Και βλέπεις ότι ο κόσμος βγαίνει με την ανάγκη  να γίνει μια παρέα και να νιώσει  το «άγγιγμα» του διπλανού του. Αλλιώς θα ήταν σαν να έχουμε παραιτηθεί.

Cul.N.: Διαθέτετε μια ευρεία τραγουδιστική γκάμα! Πόσο σημαντικό στοιχείο είναι κατά τη γνώμη σας αυτό για έναν καλλιτέχνη και πόσο σας έχει βοηθήσει;

Δ.Δ.: Η δυνατότητα μου να προσεγγίζω πολλά είδη  μουσικής  και τραγουδιού με βοηθάει να εκφράζω τις πολλές διαφορετικές μου πλευρές και αγάπες. Από το έντεχνο τραγούδι και τον Μ.Χατζιδάκι  μέχρι τα ρετρό και τα παλιά swing και rock n’roll αλλά και την jazz.Για μένα είναι κάτι φυσικό όλο αυτό, έτσι είμαι εγώ τα εμπεριέχω όλα αυτά!

Cul.N.: Η αγάπη σας για το retro, ας το πούμε, τραγούδι πώς προέκυψε; Είναι αγάπη γενικότερα για μια περασμένη εποχή και πώς εξηγείτε την αναβίωση μουσικών ειδών όπως το swing και το charleston π.χ.;

 Δ.Δ.: Ναι αγαπώ τις δεκαετίες του ’30 και ’40, του ’50 ταιριάζουν στην αισθητική μου, η μουσική, η μόδα ,η διακριτικότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Έτσι  ξεκίνησα ν’ασχολούμαι και με τα τραγούδια αυτής της εποχής και σε μεγάλο βαθμό βρήκα την ταυτότητα μου μέσα από αυτό . Το swing αναβιώνει τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα σαν μια μικρή επανάσταση χαράς κόντρα στα προβλήματα μας. Προφανώς έχουμε ανάγκη μια έντονη ρυθμική μουσική με στοιχεία χορού, μια νότα αισιοδοξίας.

Cul.N.: Επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια;

Δ.Δ.: Συνεχίζονται οι εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και  στην Κύπρο, στα σκαριά ένας δίσκος με διασκευές που ολοκληρώνεται και θα κυκλοφορήσει, γράφω όμως και καινούργια τραγούδια. Και το καλοκαίρι θα έχει πολλές εκπλήξεις! Προς το παρόν ραντεβού στο Half Note- Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου!

Ο Δώρος Δημοσθένους θα εμφανιστεί στη σκηνή του Half Note Jazz Club την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.