Η μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση Δρώμενα Τέχνης 2010, του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, στις 8μμ, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας την πρώτη από μία σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων στην Αθήνα.

Στα Δρώμενα Τέχνης 2010, συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Οι καλλιτέχνες που θα εκθέσουν στην Α\’ έκθεση, των Δρώμενων Τέχνης 2010 στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, είναι οι εξής:

Ανδριανή Αμπάβη, Αγγελική Βαϊανού, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Ελένη Γραφάκου, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βιβή Κακαρίκου, Έφη Καλογεροπούλου, Κατερίνα Καλουμένου, Βασιλική Κατέρη, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Helen Mudie – Ιοannidou, Σταύρος Μοσχόπουλος, Κάλλη Μπέλλου, Διονύσης Στεργίου, Νικόλαος Ταμουτσέλης, Σοφία Τζίμα.

Tη βραδιά των εγκαινίων ο ηθοποιός Μάνος Αμανάκης θα παρουσιάσει περφόρμανς που θα συνδιαστεί με απαγγελίες ποιημάτων.

Τα εικαστικά Δρώμενα Τέχνης 2010 λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών. Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, έχουν διάρκεια επτά ημερών σε κάθε χώρο τέχνης, χαράσσοντας έτσι μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη, που διοργανώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
http://mromanos.blogspot.com/