Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γενί τζαμί) η ομαδική έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων με τίτλο Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής –Δρόμοι που φεύγουν, μια παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφικές και λογοτεχνικές εργασίες, και είναι μοναδική στη συγκέντρωση υλικού και για τη συνύπαρξη μεγάλων ονομάτων του χώρου (από όλη την Ελλάδα).

Οι φωτογράφοι και οι λογοτέχνες πρότειναν τα έργα τους για αυτή την ξεχωριστή συνύπαρξη με απόλυτη γνώση της σημασίας του πειράματος. Η συνύπαρξη αυτή στηρίζεται στη συμπληρωματικότητα των αυτόνομων μορφών έκφρασης και την πολλαπλότητα προσέγγισης (από διαφορετική ματιά) του κοινού θέματος. Δεν υπάρχει επικάλυψη θεμάτων. Οι τόσες πολλές και διαφορετικές καλλιτεχνικές γραφές καλύπτουν το εύρος του θέματος και τα υψηλά καλλιτεχνικά standards που έχει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε όλες του τις παραγωγές.

Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστεί σκηνικό δρώμενο/ φωτοδράμα με τίτλο …και βάδισε….γιατί η αγάπη δεν έχει ούτε ιδιοκτήτες ούτε αποσκευές από την ομάδα Ενδοχώρα. Σκηνοθεσία: Ιωάννα Ευθυμιάδου, Γιώργος Καμπούρης. Ηθοποιοί: Ιωάννα Ευθυμιάδου, Κωνσταντίνος Καλαμάρας, ‘Όλγα Καλαμάρα, Γιώργος Καμπούρης,  Τατιάννα Κωνσταντινίδου, Γιούλη Πανταζοπούλου και Σοφία Σπυρίδου.