Στην αξιοσημείωτη παρουσίαση έργων της Τάνινγκ που διοργάνωσε η νεοϋορκέζικη γκαλερί εκτίθενται έργα της από το 1947 έως το 1987. Διοργανωμένη σε συνεργασία με το ίδρυμα Destina Foundation, η έκθεση συγκεντρώνει 19 έργα της ζωγράφου, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δανείων σαν τον πίνακα «Aux environs de Paris (Paris and Vicinity)» τον οποίο δάνεισε το Whitney Museum of American Art.

«Η Ντορόθια θα έλεγε “ είμαι σουρεαλίστρια αλλά η τέχνη μου δεν είναι κατ’ ανάγκην σουρεαλισμός”» είπε, μιλώντας στο Artner News, η Emma Bowen, διευθύντρια της Kasmin Gallery. «Αν και δεν επιθυμούσε να προσυπογράφει συγκεκριμένα είδη ζωγραφικής, κατά κάποιον τρόπο τα πετυχαίνει όλα. Υπάρχει εξπρεσιονισμός και αφαίρεση και παραστατική ζωγραφική και μανιερισμός και ιμπρεσιονισμός – δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά συγκεκριμένα, αλλά αντλεί από αυτά» πρόσθεσε.

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 16 Απριλίου και η Kasmin Gallery προσφέρει μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην «Dorothea Tanning: Doesn’t the Painting Say It All»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Dorothea Tanning, Door 84, 1984, oil on canvas with found door, 63 3/4 x 104 inches, 161.9 x 264.2 cm. © 2022 The Destina Foundation / Artists Rights Society (ARS), New York.