Έως τις 31.12.2017 θα ισχύει το μειωμένο τέλος εγγραφής στην προνομιακή τιμή των 40 ευρώ. Με το νέο έτος και έως τις 8 Φεβρουαρίου 2018, (καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής) η εγγραφή ανέρχεται στα 70 ευρώ.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός COOK8 έχει ως αντικείμενο το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου εστίασης για 8 άτομα, εμβαδού 24-30μ2 και απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές, σκηνογράφους, συνθέτες εικαστικών εγκαταστάσεων και δημιουργούς κάθε κλάδου. Αποτελεί μέρος του ομώνυμου προγράμματος που, μέσα από μία σειρά ενεργειών (Διαγωνισμός – Έκθεση – Έκδοση) στοχεύει στη διατύπωση και υλοποίηση νέων ιδεών σχετικά με την αρχιτεκτονική και την εστίαση.

Ήδη, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα COOK8, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Οι ομιλητές, προερχόμενοι από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της εστίασης και των εικαστικών τεχνών, μίλησαν για τη σχέση αρχιτεκτονικής και φαγητού, δίνοντας παραδείγματα από την αρχαιότητα έως και σήμερα, με αναφορές στην αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη θρησκεία, την ανθρωπολογία και τη γεωγραφία.

Δείτε τις ομιλίες της Ημερίδας εδώ: https://vimeo.com/album/4898142

Διοργάνωση:

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού σχετικά με την σύγχρονη διεθνή αρχιτεκτονική και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής ανά τον κόσμο.

Το COOK8 αποτελεί τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ και το 2ο μέρος του τριμερούς προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1. Το 1ο μέρος του προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1 ήταν το ROOM18 (Απρίλιος – Νοέμβριος 2016), το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 360 εγγραφές, ενώ την αντίστοιχη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα.