Η Chili Art Gallery και η ART WΑΥ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με θέμα Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια πρόσκληση για την αναζήτηση του βαθύτερου νοήματος του μυστηρίου της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Απ’ τη μία ένας ψευδεπίγραφος κόσμος, κατασκευασμένος απ’ τις ηθικές επιταγές, δεσμώτης της ορατής πραγματικότητας και απ΄την άλλη ένας ανώτερος κόσμος που αναμένει στο φως για να εκπληρώσει την αποστολή του. Οι καλλιτέχνες μας μέσα από δρόμους ακανθώδεις, γεμάτους αγωνίες και μάχες καθημερινές, που εμπεριέχουν τη σχεδόν ακατόρθωτη τελείωση του ανθρώπου, συναντούν ένα δρόμο αληθινό, μέσα από τον οποίο θα μπορέσει κανείς να αντικρίσει τις ακτίνες του αληθινού φωτός. Ευσύνοπτα και αιχμηρά με κύριο γλωσσικό τους μέσο τον καμβά και το χρώμα χτίζουν ο καθένας την προσωπική του ιστορία, η οποία εν τέλει αφορά τον καθένα μας.

Έργα με περιεκτική ικμάδα δίνουν τα κλειδιά για να αποκρυπτογραφηθούν οι εκφραστικές μορφές του εικαστικού τους λόγου και ταυτόχρονα εικονοποιούν  δηλώματα μύχιων σκέψεων και εσωτερικών διεργασιών, όπου ο κόσμος των αισθητών αντικειμένων διαποτίζεται από έμψυχο περιεχόμενο. Οι πίνακες γίνονται τα πεδία όπου συσσωρεύονται εικόνες του παρόντος για το μέλλον. Οι εικόνες αυτές που προκύπτουν είναι οικείες σε όλους. Προσωπογραφίες, τοπία, ηθογραφικές σκηνές και αλληγορικές συνθέσεις φέρνουν στην επιφάνεια  την επιθυμία των καλλιτεχνών για έκφραση και για ερμηνεία της εσωτερικότητας.