Στόχος αυτού του δημιουργικού εργαστηρίου είναι να συνδέσει με πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο την Τέχνη της Αφήγησης με την Τέχνη του Θεάτρου και να συγκροτήσει εργαλεία που ενισχύουν πολύπλευρα τη βιωματική εμψύχωση μιας ομάδας.

Στη διάρκεια των εργαστηριακών συναντήσεων οι μαθητές:

α/ Θα ασχοληθούν συστηματικά με τις πρακτικές εφαρμογές της αφηγηματικής τέχνης αντλώντας από ένα πολύμορφο υλικό λόγου, που ξεκινά από την προφορική παράδοση και καταλήγει στη Λογοτεχνία.

β/ Θα ασκηθούν σε θεμελιώδη ζητήματα κατανόησης και ερμηνείας, ρυθμού και εκφραστικής ανάγνωσης, δημιουργικής κίνησης και σκηνικής παρουσίας.

γ/ Θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες της φωνής και θα αξιοποιήσουν τα εργαλεία της μουσικοκινητικής, ώστε να δημιουργήσουν σύνθετους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και ηχητικές ατμόσφαιρες.

δ/ Μέσω εντατικών ασκήσεων υποκριτικής, βασισμένων στην τεχνική του αυτοσχεδιασμού, θα αποκτήσουν ευέλικτα εργαλεία αναζήτησης του προσωπικού τους υλικού και των πρωτογενών εκφραστικών τους τρόπων, που θα τους οδηγήσουν σε πρωτότυπες και προσωπικού ύφους σκηνικές αποτυπώσεις του λόγου.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία σύντομων συνθέσεων σκηνικής αφήγησης, που θα παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης στο Black box του Θεάτρου Επί Κολωνώ, τον Μάιο του 2018.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, αφηγητές, περφόρμερ, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς, μουσειολόγους, ψυχολόγους και σε όλους όσοι αγαπούν την αφηγηματική τέχνη και επιθυμούν να την αξιοποιήσουν στη δημιουργική δουλειά με τις ομάδες. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχεδιασμός εργαστηρίου – Διδασκαλία:

Τάσος Καρακύκλας, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Δάσκαλος Θεάτρου