Η Fair Trade Hellas, εγκαινιάζει ακόμη ένα παράθυρο στο δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο, με το δεύτερο κατάστημα στην Ελλάδα Altromercato, σε συνεργασία με την ιταλική οργάνωση CTM Altromercato.

Η Fair Trade Hellas, εγκαινιάζει ακόμη ένα παράθυρο στο δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο, με το δεύτερο κατάστημα στην Ελλάδα Altromercato, σε συνεργασία με την ιταλική οργάνωση CTM Altromercato.


Το δεύτερο κατάστημα της Fair Trade θα αρχίσει να υποδέχεται τον κόσμο της Θεσσαλονίκης από τις 26 Σεπτεμβρίου.


Το νέο Altromercato θα διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται από συνεταιρισμούς μικρών παραγωγών στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία, όπως χειροποίητα αντικείμενα και έπιπλα, βιολογικά τρόφιμα, φυσικά καλλυντικά, βιολογικά παιδικά ρούχα και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, όλα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, και πάνω απ’ όλα με υψηλές αξίες σεβασμού και αλληλεγγύης για ένα πιο δίκαιο και ίσο κόσμο.


Η δημιουργία του νέου καταστήματος ήταν αποτέλεσμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το κοινό και τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, για την ύπαρξη μιας εναλλακτικής και πιο υπεύθυνης κατανάλωσης.


Σκοπός είναι το Altromercato να γίνει τόπος συνάντησης για εθελοντές και καταναλωτές που αναζητούν μια επιλογή που θα εκφράζει τη σκέψη και τη στάση ζωής τους απέναντι στα προβλήματα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και της ανισότητας.


Κάτι τόσο απλό, όπως οι καθημερινές μας αγορές, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην καταπολέμηση της εκμετάλλευσης και της κοινωνικής αδικίας, που κρύβονται σε πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουμε.


Το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο (fair trade) αποτελεί μια ιδέα και ένα κίνημα. Η ιδέα προέρχεται από την πεποίθηση ότι το παγκόσμιο εμπόριο δεν χρειάζεται να αγνοεί ανθρώπους εστιάζοντας μόνο στους κανόνες ζήτησης και προσφοράς, αλλά μπορεί και να εμπλουτιστεί από τις υψηλές αρχές της δικαιοσύνης και της ηθικής.


Info
Altromercato
Εγκαίνια: 26 Σεπτεμβρίου, στις 19.30
Βύρωνος 6, πλησίον πλατείας Ναυαρίνου
Fair Trade Ελλάς, Νίκης 30, Αθήνα, 210 3614070
[email protected]
www.fairtrade.gr
CTM Altromercato
www.altromercato.it