Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί υποδέχεται την Πωλίνα Κρεμαστά για ένα διήμερο σεμινάριο χορoύ.

Οι χοροί μας ξεκινούν από τη γη. Αφήνοντας το σώμα στη γη θα προσπαθήσουμε να το απλώσουμε στις τρεις διαστάσεις του χώρου και σταδιακά να το σηκώσουμε όρθιο, με τη λιγότερη προσπάθεια. Θα αναζητήσουμε μηχανισμούς που θα το μπλέξουν μόνο και μόνο για να το ξεμπλέξουν.

Η όρθια θέση, η μεταφορά βάρους, οι ισορροπίες, οι στροφές, τα άλματα, όλα ξεκινούν από τη γη, μόνο και μόνο για να επιστρέφουν πάλι σε αυτή.

Θα μας απασχολήσουν τα πέλματα ώστε να είναι ζωντανά και εύπλαστα, να ριζώνουν στη γη, να δημιουργούν μνήμες και να μην την ξεχνούν ακόμα κι όταν φεύγουν από αυτή. Θα μας απασχολήσει η ελευθερία που γεννάται σε ένα γειωμένο σώμα και πώς χτίζονται οι αντιστάσεις. Θα ψάξουμε τους μικρότερους και τους μεγαλύτερους χώρους, τους μικρότερους και μεγαλύτερους χρόνους, μέσα κι έξω από το σώμα.

Θα μας απασχολήσει επίσης η σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού. Οι ρυθμοί, οι βηματισμοί, οι φόρμες, η αποδόμηση και ο επαναπροσδιορισμός τους, τα κοινά στοιχεία και οι διαφορές τους, με σκοπό τη σύμπλευση και την κοινή τους πορεία σε ένα «νέο» χορό.

Η Πωλίνα Κρεμαστά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα Creo (www.creodancecompany.wordpress.com), συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Με το έργο GODOT απέσπασε το α΄ βραβείο SilverSnowflake στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο το 2012. Είναι μέλος της κολλεκτίβας NowisNow και της καλλιτεχνικής ομάδας Ρεόν. Από το 2011 είναι συνεργαζόμενη καλλιτέχνις με το Κέντρου Χορού Ι.&Ρ.Ντάνκαν και συνδημιουργός του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος C ή η Σκυτάλη. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.