Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, από 31 Μαΐου έως 28 Ιουνίου 2014 την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και για πρώτη φορά φέτος και στη Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που θέλουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους και επιθυμούν να κατανοήσουν θέματα τεχνικής και σύνθεσης που σχετίζονται με τη συγγραφή.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kingston θα δουλέψουν, σε ολιγομελή, εντατικά τμήματα, με συγγραφείς από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αναγνώσεις, εργασίες, συζητήσεις και one-to-one tutorials στοχεύοντας στη δημιουργία ενός χώρου ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών..

Το Kingston Writing School, τμήμα του Πανεπιστημίου του Kingston του Λονδίνου, λειτουργεί ως μία ανοιχτή και δυναμική κοινότητα αναγνωρισμένων συγγραφέων, δημοσιογράφων και έμπειρων επαγγελματιών του εκδοτικού χώρου, το οποίο εξειδικεύεται σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Αγγλικής Λογοτεχνίας, Δημοσιογραφίας και Εκδόσεων.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής θα προσφέρει πέντε διαφορετικά τμήματα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών όπως μυθοπλασία, ποίηση, flash fiction, βιογραφία και αυτοβιογραφία, σενάριο, δοκίμιο, λογοτεχνική μετάφραση. Στο πλαίσιο της Ακαδημίας θα διοργανωθούν, επίσης, μια σειρά από διαλέξεις με θέμα τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνία και τέχνη στην Ελλάδα.

Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά Δευτέρα έως Σάββατο στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

AΘΗΝΑ

1. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία / Flash Fiction

Δύο εβδομάδες: 2 Ιουνίου – 14 Ιουνίου με τον Adam Baron και την Aimee Parkison

2. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μη μυθοπλαστική πεζογραφία

Δύο εβδομάδες: 2–14 Ιουνίου με τον Maurice Walsh και την Norma Clarke

3. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής για όλα τα είδη (Mixed Genre)

Τρεις εβδομάδες: 2–21 Ιουνίου με τους Bonnie Greer, Catherine Smith και Jonathan Barnes


4. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Ποίηση

Δύο εβδομάδες: 16–28 Ιουνίου με την Jane Yeh και τον Paul Perry

5. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μυθοπλασία

Δύο εβδομάδες: 16–28 Ιουνίου με την Julia Stuart και τον Dr James Miller

6. Τμήμα Λογοτεχνικής Μετάφρασης

Δύο εβδομάδες: 16–28 Ιουνίου με τον David Connolly (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα)

7. Κύκλος Διαλέξεων: Σύγχρονη Βρετανική Λογοτεχνία και Τέχνη στην Ελλάδα

Κάθε Σάββατο: 31 Μαΐου–28 Ιουνίου (31 Μαΐου, 7, 14, 2 & 28 Ιουνίου)

Ο κύκλος των διαλέξεων θα διερευνήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την βρετανική λογοτεχνία και την τέχνη στην Ελλάδα. Oι διαλέξεις θα εξετάσουν την ιδιαίτερη σχέση Βρετανών συγγραφέων και καλλιτεχνών με την Ελλάδα μέσα σε ένα ευρύ πλαίσιο που θα περιλαμβάνει θέματα εθνότητας, μυθοπλασίας, μνήμης και φωτογραφίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μυθοπλασία

Μία εβδομάδα: 2–6 Ιουνίου  με τον David Bailey

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 19 Μαΐου, ενώ για αιτήσεις μέχρι 7 Απριλίου γίνονται σημαντικές εκπτώσεις στα δίδακτρα όλων των Τμημάτων (early bird registration).

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, επομένως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να βεβαιώσουν υψηλό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα γραπτά και προφορικά  και να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους.

Δίδακτρα:

Για το Tμήμα μίας εβδομάδας €225

Για τα Τμήματα δύο εβδομάδων €450

Για το Τμήμα τριών εβδομάδων €635

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου www.britishcouncil.gr, ή να επικοινωνήσετε με την κυρία Μαρία Παπαϊωάννου στη διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο +30 2103692336.