Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που ξεκινά τον Μάρτιο του 2020, έχει ως εξής:

Κωνσταντίνος Λερούνης και Ξένια Γεωργοπούλου

Σώμα και επιθυμία στο Σαιξπηρικό δράμα: Ανιχνεύσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις

Ο κύκλος αυτός των τριών διαλέξεων θα έχει ως στόχο να εξερευνήσει τις παραμέτρους της αναπαράστασης του σώματος, της επιθυμίας για εξουσία και του ερωτικού πόθου σε συσχετισμό με τα πρίσματα, μέσα από τα οποία η αναπαράσταση αυτή διαθλάται: σώματα, γρίφους, ερωτικά αντικείμενα, κοσμολογικές αναφορές και φυσικά μορφές ρητορικού εξαναγκασμού, μεταξύ άλλων. Το σώμα θα ιδωθεί ως μέσο και σκοπός στο παιχνίδι της πολιτικής συνδιαλλαγής, του ερωτικού διαλόγου αλλά και της διεκδίκησης ερωτικής και πολιτικής εξουσίας.

Πληροφορίες:
6,13,20 Μαρτίου 2020
Παρασκευή, 18:00 – 20:00
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Γιώργος Ν. Πολίτης

Η αλλαγή ιδεολογικού παραδείγματος ως προϋπόθεση ευημερίας

Οι συνθήκες οργάνωσης της μεταπολιτευτικής κοινωνίας είναι αυτές, που αφ’ ενός έφεραν την κρίση και αφ’ ετέρου μας καθήλωσαν σε αυτήν, επί μία δεκαετία. Συνδιαμορφώθηκαν από το κυρίαρχο ιδεολογικό παράδειγμα: ένα μάγμα λαϊκισμού και ανορθολογισμού, που υποστηρίχθηκε έντονα από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους. Μια αντίληψη είναι επαναστατική όταν αντιτίθεται στην κυρίαρχη ιδεολογία. Επομένως, η αλλαγή του ιδεολογικού παραδείγματος είναι μία αναγκαία επαναστατική τομή –προϋπόθεση– για να απεμπλακούμε από το τέλμα.

Πληροφορίες:
9,16 Μαρτίου 2020
Δευτέρα, 18:00 – 20:00
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Γεωργία Ανέστη

Ορθοφωνία – Αγωγή του λογού

Εργαστήριο αναπνευστικής και φωνητικής άσκησης με στόχο την ορθή εκφορά του λόγου. Εξατομικευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων άρθρωσης και προφοράς. Απευθύνεται στον καθένα που θέλει να αναβαθμίσει την προσωπική του έκφραση.
Με την ηθοποιό Γεωργία Ανέστη, απόφοιτο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Πληροφορίες:
21,22,28,29 Μαρτίου 2020
Σάββατο και Κυριακή, 17:00 – 19:30
Κύκλος 4 διαλέξεων: 30€, 15€
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Χριστίνα Πετρηνού

Αναγέννηση και Μανιερισμός

Ο κύκλος αυτών των σεμιναρίων πρόκειται να καλύψει την αναγεννησιακή τέχνη μέσα από μια κοινωνικό-πολιτιστική ματιά. Ανακαλύπτοντας την ελληνική τέχνη και φιλοσοφία, οι καλλιτέχνες παύουν να αναγνωρίζονται ως τεχνίτες και συγκαταλέγονται σε ανεξάρτητες προσωπικότητες του ουμανισμού. Μέσα από αυτά τα νέα ερεθίσματα οι αναγεννησιακοί ζωγράφοι, γλύπτες και αρχιτέκτονες αντλούν την έμπνευση τους μέσα από μια πρωτόγνωρη εξοικείωση του αρχαίου κόσμου, όπως τον γνώριζαν τότε. Ακολουθώντας γνωστούς καλλιτέχνες, από τον Giotto ως τον Michelangelo και τον Leonardo da Vinci μέχρι και τον El Greco, τα σεμινάρια αυτά πρόκειται να μας γνωρίσουν γνωστά και λιγότερο προβεβλημένα έργα, ακολουθώντας τη μέθοδο της ιστορίας της τέχνης δημιουργώντας μια γέφυρα με τη συγκεκριμένη εποχή.

Πληροφορίες:
23, 30 Μαρτίου 2020
6, 27 Απριλίου 2020
Δευτέρα, 18:00 – 20:00
Κύκλος 4 διαλέξεων: 30€, 15€
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€