Ξεκινώντας το σχεδιασμό του πρώτου τριήμερου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» τον Μάρτιο του 2010, δε φανταζόμασταν ότι μέσα σε έξι χρόνια, θα είχαμε βιώσει τόσες όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις.

Αναπολούμε τις συζητήσεις με τους κατοίκους της Μάρπησσας που μοιράζονται μαζί μας αναμνήσεις και ιστορίες του παρελθόντος. Απολαμβάνουμε τη χαρούμενη ατμόσφαιρα του χωριού κάθε τριήμερο και τη γνωριμία με όλους τους καλλιτέχνες και τους επιστήμονες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας. Ενθουσιαζόμαστε με την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες που συμμετέχουν ενεργά στις βιωματικές δράσεις που σχεδιάζουμε. Συγκινούμαστε από την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας, επαγγελματιών, φορέων και ιδιωτών που μας βοηθούν καθοριστικά στη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Εθελοντές, κάτοικοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών, μοιραζόμαστε γνώση, έμπνευση και χαρά κάθε χρόνο μέσα από παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

Για αυτούς τους λόγους, ανυπομονούμε και φέτος να “ανακαλύψουμε” ξανά τη Μάρπησσα και την Πάρο μέσα από τα προτεινόμενα σημεία ενδιαφέροντος και τις διαδρομές, τους επισκέψιμους χώρους, τις εικαστικές εκθέσεις, τα εργαστήρια, τις διαλέξεις και τις συναυλίες.

Στις 26, 27 και 28 Αυγούστου βάζουμε πλώρη για καινούργιες, ταξιδιωτικές εμπειρίες! Ας θυμηθούμε πώς η Πάρος, στο κέντρο του Αρχιπελάγους, αποτελεί ναυτικό σταυροδρόμι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και πόλο έλξης των ταξιδιωτών και περιηγητών. Ας γνωρίσουμε με ποιον τρόπο εμφανίζεται στον παγκόσμιο χάρτη, όπως ταξιδεύει μέσα από ανθρώπους, τέχνες και προϊόντα. Ταξίδια του χθες και του σήμερα απλώνονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, μέσα στους θεματικούς, διαδραστικούς σταθμούς του φεστιβάλ αλλά και τις δράσεις του προγράμματος. Οι τρεις βραδιές μας κλείνουν μουσικά, όπως κάθε χρόνο, με μελωδικά ταξίδια.

Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση… Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στη Μάρπησσα!

Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα μπορείτε να δείτε εδώ.