Διαδραστικό εργαστήριο με τον Μάριο Βουτσινά και την Αθηνά Χατζή

Συνεχίζοντας τις δημοφιλείς μας μεσημεριανές Σαββατιάτικες συναντήσεις στο Αθηνέο, εκτός από τις θεματικές διαλέξεις που θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, παρουσιάζουμε μία σειρά διαδραστικών εργαστηρίων με εικαστικούς, τα έργα των οποίων, φιλοξενούνται στο πρόγραμμα των περιοδικών εκθέσεων του Αθηνέο.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Μάριο Βουτσινά και την Αθηνά Χατζή, που χρησιμοποιώντας καπάκια, ετικέτες μπύρας και άλλα απρόβλεπτα υλικά, θα δημιουργήσουν με το κοινό πρωτότυπα μικρά έργα τέχνης.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη με απαραίτητη προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής στο www.athineo.gr/kratisi. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο «ΑΘΗΝΕΟ», τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας και πολιτισμού της μπίρας στην Ελλάδα που άνοιξε τις πύλες του τον Μάιο του 2015, φιλοξενώντας σειρά εκθεμάτων με αντικείμενο την ιστορία της μπίρας και τον πολιτισμό της αλλά και παρουσιάζοντας μέσα από πρωτότυπα συλλεκτικά αντικείμενα τη συναρπαστική ιστορία των 50 ετών λειτουργίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο 2016 ο πρώτος ετήσιος κύκλος Διαλέξεων & Ξεναγήσεων, με θεματολογία συνδεδεμένη με τα εκθέματα του χώρου και είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Την επιμέλεια του προγράμματος των διαλέξεων του ΑΘΗΝΕΟ έχει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Φιλοξενούμενοι κάθε φορά ένας ή περισσότεροι ομιλητές, σχετικοί με την αρχαιολογία ή τη νεότερη ιστορία της μπίρας, ή ακόμη με τα μόνιμα ή τα περιοδικά εκθέματα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ειδικότερα, μιλούν στο κοινό για το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους. Αρχαιολόγοι, ιστορικοί, λαογράφοι, ερευνητές, χημικοί, βιολόγοι και άλλοι επιστήμονες αλλά και εικαστικοί καλλιτέχνες που έργα τους θα φιλοξενούνται κατά διαστήματα στον χώρο, παρουσιάζουν το εκάστοτε έκθεμα-αντικείμενο της διάλεξης, συνομιλώντας με την αφορμή αυτή με το κοινό. Η διάλεξη θα ακολουθείται κάθε φορά για όσους το επιθυμούν από μικρή ξενάγηση στα υπόλοιπα εκθέματα του χώρου, ενώ μια φιλική «γευσιγνωσία» μπίρας θα περιμένει τους επισκέπτες στο κλείσιμο.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ