Η μουσική παράσταση «Ο Γαργαληστής» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής στην Ηλιούπολη

την Τετάρτη17 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης.

Ο «Γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ είναι ένα έργο για αφηγητή και ορχήστρα. Tο 2005 κυκλοφόρησε το CD του παραμυθιού από τη Sony Music με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Μάρθα Φριτζύλα και πολλοί άλλοι. Την ίδια χρονιά οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός εκδίδουν το βιβλίο με την εικονογράφηση του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.

Έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας με κύριους σταθμούς το  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2007 και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Στη μουσική παράσταση που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 9μμ ο Αντώνης Καφετζόπουλος αφηγείται την ιστορία του Γαργαληστή και μια ομάδα 6 μουσικών, την συμπληρώνουν σαν χορός με την μουσική και τα τραγούδια του έργου.

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το σύγχρονο πρόβλημα της μοναξιάς, αλλά και την χαρά της γενναιοδωρίας. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα από την τέχνη της αφήγησης και μια «ζωηρής» ζωντανής ορχήστρας που ταξιδεύει τους ακροατές, μικρούς και μεγάλους.

Συμμετέχουν: Αντώνης Καφετζόπουλος/ Αφήγηση, Δημήτρης Μπασλάμ/ Μπάσο, Χρήστος Παππάς /Φαγκότο, Edi Spaapen /Κρουστά, Θανάσης Dzingovic /Ακουστική Κιθάρα, Λουίζα Σοφιανοπούλου/Τραγούδι, Γιώργος Νικόπουλος / Μαντολίνο, γιουκαλίλι