Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Creativity Platform, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του AgroDesign Cluster οργανώνουν έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται οι πολλές δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την προώθηση προϊόντων τροφίμων και ποτών όπως σχεδιασμός συσκευασίας, σχεδιασμός ιστοσελίδας, φωτογραφία και βίντεο, ταυτότητα και οπτική επικοινωνία, διαφήμιση κ.ά.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Detrop – Oenos 2017 που πραγματοποιεί η ΔΕΘ-Helexpo από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο αγροδιατροφικός κλάδος παράγει σήμερα τα πιο σημαντικά προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στη σύγχρονη κοινωνία. Επηρεάζεται αλλά και επηρεάζει δραματικά τις συνήθειες, την κουλτούρα διαβίωσης αλλά και την ίδια την πολιτισμική υπόσταση των κοινωνιών. Στο ίδιο πλαίσιο, οι δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν και προωθούν τα προϊόντα διατροφής αντανακλούν, ως ένα σημαντικό βαθμό, τη συλλογική κουλτούρα των κοινωνιών που τα καταναλώνει ή στις οποίες απευθύνονται Έτσι, η εικαστική έκθεση DESIGNING FOR FOOD που επιχειρεί να συγκεντρώσει μαζί όλες αυτές τις δημιουργικές υπηρεσίες, πέρα από το εμφανές εικαστικό της ενδιαφέρον, μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο σκέψης για το σύγχρονο διατροφικό μας πολιτισμό, την κατανάλωση, τις διαδικασίες που διαμεσολαβούν στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ταυτότητας των βασικών, για την ανθρώπινη ύπαρξη, αγαθών και προϊόντων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Creativity Platform καλούν τους επαγγελματίες του χώρου (επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και του σχεδιασμού, web designers, φωτογράφοι, επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης και άλλους) που έχουν υλοποιήσει δημιουργικό έργο υποστήριξης και προώθησης προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην έκθεση DESIGNING FOR FOOD.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκθεση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω:

1. Φόρμα συμμετοχής στην οποία, πέρα από τα στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου, πρέπει να υποβάλλουν υλικό γιαμέχρι και τέσσερα έργα συμμετοχής σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες της φόρμας. Η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμη online για συμπλήρωση και υποβολή: https://goo.gl/forms/Fqoz3jU3sRKw9jGA2

2. Υλικό προς έκθεση για το οποίο θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες αποστολής στη συνέχεια και αφού παραληφθεί η αίτησή σας μέσω της συμπλήρωσης της παραπάνω φόρμας συμμετοχής.

Η υποβολή της φόρμας συμμετοχής θαπρέπει ναγίνει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017 τα μεσάνυχτα.