Για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Damon Albarn. Και αυτό νομίζω οτί είναι η στασιμότητα στην μουσική του καριέρα. Ξεκίνησε

Του Μπάμπη Βασιλειάδη

το 1989 με τους Blur, καθιερώνοντας το όνομα του στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, και παράλληλα δημιουργούσε μουσικά σχήματα (Gorillaz, The Good The Bad and The Queen) που άφηναν ανεξίτηλα τα σημάδια τους με την μουσική και εμπορική τους επιτυχία. Από την Britpop των Blur στους πιο ηλεκτρονικούς Gorillaz και από το Alternative Rock των The Good The Bad & The Queen, στους Ethnic ρυθμούς του “Mali Music” που έγινε σε συνεργασία με τους Afel Bocoum και Toumani Diabate.

Αμέτρητες συνεργασίες με πληθώρα καταξιωμένων μουσικών, συμμετοχές σε soundtracks, remixes και παραγωγές δίσκων. Είπαμε ο Damon Albarn δεν σε κάνει να βαριέσαι! Το τελευταίο του στοίχημα είναι ο δίσκος που φέρει τον τίτλο “Dr Dee” και πρόκειται για όπερα. Ναι, καλά διαβάσατε, πρόκειται για όπερα!

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το κόμικ βιβλίο του Alan Moore. Αφορά την ζωή του μαθηματικού, αλχημιστή και αστρολόγου (μεταξύ άλλων) John Dee, ο οποίος έδρασε κατά την περίοδο των Ελισαβετιανών χρόνων. Δεκαοχτώ κομμάτια συνολικής διάρκειας σαράντα οχτώ περίπου λεπτών σας ταξιδεύουν σε αυλές παλατιών, σε μυστικές αλχημείες και στο απέραντο άγνωστο του σύμπαντος.