Μετά από μακρά προετοιμασία, το Θέατρο Εντροπία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση της νέας του παραγωγής: το ερευνητικό και νεωτερικό «CUT Project» σε σύλληψη – σκηνοθεσία της Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Μαρίλλης Μαστραντώνη.

Πρόκειται για διεθνή συμπαραγωγή, με αφορμή την επέτειο το 2009 των 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του τέλους του ψυχρού πολέμου, με τις τεράστιες επιπτώσεις τόσο στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και στο πεδίο της καθημερινής ζωής και της προσωπικής ιστορίας των ανθρώπων.

Το Project θα αναπτυχθεί μέσα από έρευνα και διαμονή (residency) μιας βασικής καλλιτεχνικής ομάδας του θεάτρου Εντροπία σε «διαχωρισμένες» περιοχές (Κόσσοβο, Κύπρος, Β. Ιρλανδία, Παλαιστίνη), καθώς και στο Βερολίνο (ως συμβολική και σημαντική αναφορά), όπου θα συνεργαστούν με ντόπιους καλλιτέχνες.

Τα εντατικά αυτά εργαστήρια θα καταλήγουν κάθε φορά σε ένα ανοιχτό για το κοινό site-specific παραστατικό γεγονός, μέρος μιας εν εξελίξει διαδικασίας (work-in-progress), και θα κορυφωθούν, μετά το τελευταίο εργαστήρι – συνάντηση όλων των συμμετεχόντων καλλιτεχνικών ομάδων στην Αθήνα, με την τελική πολύγλωσση, πολυμεσική παράσταση «DE-FENCES» (Μάρτιος 2010).

Το θέαμα (σ’ αυτήν την πρώτη του παρουσίαση με μορφή μεταξύ web installation και performance art) θα παρουσιάζεται ζωντανά ταυτόχρονα σε 3 σκηνές, Αθήνα, Κόσσοβο και Δυτική Όχθη, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο σε Λευκωσία και Βερολίνο μέσω live-streaming στο διαδίκτυο.

Μετά από περαιτέρω επεξεργασία, η παραγωγή «DE-FENCES» θα μετατραπεί σε μια πιο «συμβατική» πολυμεσική παράσταση,  εμπλουτισμένη ωστόσο από τα στοιχεία και τις εμπειρίες των προηγούμενων εξελικτικών σταδίων της, με πρόθεση να ταξιδέψει σε διάφορα Θέατρα και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρώτη Residency είναι προγραμματισμένη για τις 21 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 στην Δ. Όχθη σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή ομάδα AL HARAH Theatre.