Μια ορδή νέων καλλιτεχνών απ’ όλη την υφήλιο καταφτάνει την άνοιξη στην πρωτεύουσα για τις ανάγκες της πρωτοποριακής Διεθνής Εκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Coming from… Milano -Athina.

Με έργα ψηφιακής αναζήτησης, video art, εγκαταστάσεις οι νέες αυτές φωνές, ενώνονται για να εμφυσήσουν με την αύρα της πνοής τους νέα αισθητική στο χώρο της τέχνης και του σινεμά, να προσφέρουν νέα οράματα, φρέσκες προκλήσεις.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον έφορο τέχνης και καθηγητή καλών τεχνών Diego Esposito από το Μιλάνο. Στόχος του είναι η καθιέρωση μιας κοινής συνιστάμενης μεταξύ των δυο αυτών πόλεων: Αθήνας και Μιλάνου. Δυο πόλοι τέχνης και ιστορίας, σπουδών και πολιτισμού, επιστήμης και τεχνολογίας. Με μια φράση, η ένωση του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η Αθήνα, ως λίκνο πολιτισμού συμβολίζει την καλλιτεχνική ελευθερία και το Μιλάνο από τη περίοδο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τη τεχνολογική δύναμη. Το αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής, είναι η συνύπαρξη όλων αυτών των νέων καλλιτεχνών-ανάμεσά τους φυσικά και πολλοί Ελληνες.