Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Caspar Baum με τίτλο «Asia», η οποία θα εγκαινιαστεί την 

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 στις 8:30μ.μ. και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο ζωγράφος Caspar Baum ανήκει σε μία πολύ γνωστή ομάδα Γερμανών καλλιτεχνών που ασχολούνται με το θέμα του «δυναμικού στρουκτουραλισμού» και την εξπρεσιονιστική οπτική στα αντικείμενα και στις καταστάσεις που παγώνουν μέσα στα έργα τους. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η δουλειά του είναι επηρεασμένη από το φώς και την στρουκτούρα των αντικειμένων. Παίζει με σκίαση και φωτισμό, φόντο και επιφάνεια, κατανέμει την ύλη του σε στρώσεις, τις οποίες επανασυνδέει σε μία καινούργια αντίληψη μεταφέροντας τον θεατή σε ένα ήσυχο και αισθαντικό περιβάλλον.

Τα δομικά στοιχεία των πινάκων του ταιριάζουν στα κύματα του ήχου, τις εναλλαγές και το διάλογο των μουσικών οργάνων που υπακούουν σε μία άγνωστη αλλά συναρπαστική «παρτιτούρα ζωγραφικής».

Τα τελευταία χρόνια ο Caspar Baum ταξιδεύει συχνά στην Άπω Ανατολή, κυρίως στην Κίνα. Η εμπειρία των ταξιδιών αυτών έχει επηρεάσει καθοριστικά τη δουλειά του, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Titanium Yiayiannos Gallery.

Τα έργα της έκθεσης σχετίζονται με την ιδέα της αρμονίας όπως την αντιλαμβάνεται και την εκφράζει η τέχνη και η φιλοσοφία της τέχνης στην Ασία. Η επιφάνεια του καμβά είναι χωρισμένη προσεκτικά σε περιοχές αναλόγου μεγέθους και πυκνότητας, αποφεύγοντας οριακές καταστάσεις ισορροπίας.

Η επιλογή των αποχρώσεων ακολουθεί μια γκάμα που είναι παράδοση για την Ασία όταν αναφέρεται στην φύση και τις δημιουργίες του ανθρώπου. Τα έργα είναι ήρεμα, εσωστρεφή και θα έπρεπε ιδανικά να παρουσιαστούν ως μονάδες  ξεχωριστές κατά την ιαπωνική παράδοση.

Μετά τη λήξη της έκθεσης στην Titanium Yiayiannos Gallery, θα ακολουθήσει έκθεση στο Πεκίνο, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μίας διεύρυνσης των διμερών σχέσεων στον τομέα της τέχνης και των καλλιτεχνικών ανταλλαγών μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου.