Με πυρήνα τους τον Γιώργο Κολυβά και τον Αλέξανδρο Μιαούλη, το instrumental σχήμα δημιουργεί μοναδικά ηχοτοπία, ως αποτέλεσμα ενδοσκόπησης παρά επιτηδευμένης συμπόρευσης με την επικαιρότητα.

Συνδυάζοντας λυρισμό με στοιχεία του κλασικού μινιμαλισμού και ψυχεδελικές, κινηματογραφικές αναφορές, αφήνουν με κάθε κυκλοφορία τους το προσωπικό αποτύπωμά τους στον ωκεανό της μουσικής.

Το “Short Stories, Lasting Shadows” ηχογραφήθηκε κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια σε διάφορα γεωγραφικά σημεία και σε αυτό συμμετείχαν, πέρα από το βασικό συνθετικό ντουέτο, παλιοί και αξιόλογοι συνεργάτες του, όπως ο Γιώργος Τσιατσούλης – ακορντεόν – organ, ο Σταύρος Παργινός – τσέλο, ο Νίκος Βελιώτης – τσέλο, ο Φώτης Σιώτας – βιόλα, ο Γιώργος Κατσάνος – harmonium, αλλά και νέοι, όπως ο Θοδωρής Ρέλλος – βαρύτονο σαξόφωνο και ο Διονύσης Μακρής – κοντραμπάσο.

Το αποτέλεσμα, στοχαστικό και συναρπαστικό, έχει τη μελωδία ως αναπόσπαστο στοιχείο του, ενώ φωτεινές στιγμές ελπίδας ταξιδεύουν τον ακροατή πέρα από προβληματισμούς του παρελθόντος και του σήμερα, δίνοντας στο μέλλον μια λιγότερο απειλητική διάσταση.