Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 9η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου στο Κέντρο Τεχνών στο ACS. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το περιοδικό +design και οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν η γραφιστική, η εικονογράφηση και οι ψηφιακές εφαρμογές.

Ως προς τα αποτελέσματα, συνοπτικά διαπιστώνει κανείς την επικράτηση της Θεσσαλονικιώτικης σκηνής για πολλοστή φορά: Το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ κατέκτησε για τρίτη φορά η Beetroot, δεύτεροι σε διακρίσεις οι Designers United, ενώ το Χρυσό των Κατηγοριών Γραφιστικής απενεμήθη στο έργο Biennale: 2 της Red Creative. Κοινό όλων των παραπάνω γραφείων; Φυσικά, η έδρα τους, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν αυτών, μεγάλο αριθμό διακρίσεων απέσπασε το inhouse δημιουργικό γραφείο του ΔΟΛ, το Χρυσό των Κατηγοριών Εικονογράφησης απενεμήθη στο έργο Πίτερ Παν του Σβετλίν Βασίλεβ, ενώ το ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς απένειμε το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας στον κ. Τάκη Κατσουλίδη. 

Πληροφορίες: www.ebge.gr