Ολοκληρώθηκε η απονομή των βρετανικών βραβείων Bafta με πρωτιές για την Kate Winslet, την Penelope Cruz και το Slumdog Millionaire να σαρώνει τα βραβεία. Συγκίνησε όμως και το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στον Heath Ledger, για την ταινία The Dark Knight.

Ξεκάθαρα, το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο, άνηκε στο Slumdog Millionaire και ανεξάρτητα με την τύχη της εξαιρετικής αδιαμφισβήτητα αυτής κινηματογραφικής ταινίας στα Όσκαρ, η αποθέωση της δημιουργίας του Danny Boyle από την Βρετανική Κινηματογραφική Ακαδημία είναι σίγουρα αρκετή για να την καθιερώσει ως μία από τις καλύτερες στιγμές του Βρετανικού σινεμά τα τελευταία – πολλά – χρονιά.

Με επτά σημαντικά βραβεία έφυγε το Slumdog Millionaire , επτά χρυσές μάσκες, για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής, Μοντάζ, Φωτογραφίας, και Ήχου, αφήνοντας πίσω το The Curious Case of Benjamin Button με τρία, μικρά όμως βραβεία, τα Καλύτερης Καλλιτεχνικής Παραγωγής, Οπτικών Εφέ, και Μακιγιάζ και Χτενισμάτων.

Ο άλλος μεγάλος νικητής του BAFTA ήταν σίγουρα o Mickey Rourke, που συνεχίζει την μεγάλη του επιστροφή κερδίζοντας μέσα σε αποθέωση το Βραβείο Καλύτερου Α\’ Αντρικού Ρόλου για το Wrestler, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στις Γυναίκες πήρε σπίτι της η Kate Winslet για το The Reader.

To Βραβείο Β\’ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Penelope Cruz για το Vicky Cristina Barcelona ενώ όπως αναμενόταν – και αναμένεται και στα Όσκαρ – το βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον  Heath Ledger για την ήδη κλασική του ερμηνεία ως Joker στο The Dark Night.

Επίσης, το ειδικό βραβείο της Ακαδημίας απονεμήθηκε για την συνολική του προσφορά στον Βρετανικό Κινηματογράφο στον Terry Gilliam.