Σαν Funky Nation μπορούμε να εννοήσουμε μια καυτή ορχήστρα, πάνω στην urban παράδοση της μουσικής της Νέας Ορλεάνης – όχι μόνο τζαζ και όχι μόνο φανκ, αλλά και τα δυο μαζί και, επιπλέον, ρυθμ εντ μπλουζ και ιδιόμορφη σόουλ. Η Big Sam\’s Funky Nation έρχεται στο Half Note για λίγες εμφανίσεις από τις 19 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Για την Big Sam\’s Funky Nation, απλώς να πούμε ότι ο Big Sam Williams είναι ένας τρομπονίστας που προέρχεται από την θρυλική Dirty Dozen Brass Band και, ως εκ τούτου, θεωρείται ως το καλύτερο τρομπόνι της Νέας Ορλεάνης.

Τον συναντάμε, επίσης, να συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως ο Elvis Costello και ο Allen Toussaint – όμως το δικό του όχημα είναι η Big Sam\’s Funky Nation, ένα γκρουπ με σπουδαίους μουσικούς που γνωρίζει πως να κινείται αποτελεσματικά γύρω από τους ροκ ρυθμούς και τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς, δίνοντας μια μουσική απολαυστική και, παράλληλα, τόσο ξεσηκωτική που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Το ενεργειακό επίπεδο πάνω στη σκηνή είναι τόσο υψηλό που κάνει τους κριτικούς να μιλούν για πραγματικό funky fever…

Παίζουν οι μουσικοί: Sammie “Big Sam” Williams: τρομπόνι, Andrew Baham: τρομπέτα, Desmond Williams: ντραμς, Takeshi Shimmura: κιθάρα,Eric Vogel: μπάσο