Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης μας προσκαλούν στις παρουσιάσεις βιβλίων που θα πραγματοποιηθουν στο χώρο του βιβλιοπωλείου…..

 

Γυμνές εξομολογήσεις

\"\"

της Παναγιώτας Μπλέτα:  Eκδόσεις ΑλΔε

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο τέως υπουργός Σταύρος Μπένος
Ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Χαρίλαος Γκορίτσας
Ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός

Συντονίζει ο επικοινωνιολόγος Διονύσης Παναγόπουλος

 

Το βιβλίο:

Ο ποιητικός της λόγος -μια διέξοδος για κείνη- μας οδηγεί σε φωτεινά μονοπάτια αφήγησης, χαραγμένα ανάμεσα από λυρισμό, συμβολισμό, μεταμοντερνισμό. Ένα νέο ύφος ταιριαστό στις σύγχρονες απαιτήσεις τοποθετεί με σιγουριά την ποίησή της στο ανθολόγιο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Γλώσσα ατίθαση, πρωτοπόρα, άκρως ανατρεπτική και σαγηνευτική.
Η Γιώτα σμιλεύει περίτεχνα το λόγο, και αφαιρεί κάθε περιττή λέξη, κοσμώντας τα ποιήματά της με λέξεις κοφτές, στίχο συχνά μονολεκτικό, που υπερέχει ωστόσο σε νοήματα όσο και σε πλαστικότητα.
Επιχειρεί μια διείσδυση στο γυναικείο ψυχισμό μέσα από το πρίσμα του έρωτα. Ποιήματα που αποπνέουν ωριμότητα και ερωτική μέθη.
Σαράντα τέσσερα ποιήματα, υποστηρίζουν δυναμικά την πρώτη εμφάνιση της Παναγιώτας Μπλέτα σε ένα καλαίσθητα φιλοτεχνημένο από τις εκδόσεις ΑλΔε βιβλίο εξήντα τεσσάρων σελίδων με σημαντικά αφιερώματα γνωστών από το χώρο της πολιτικής και των γραμμάτων προσωπικοτήτων.
Το εξώφυλλο προσελκύει ιδιαίτερα την προσοχή και είναι από ελαιογραφία της ίδιας της ποιήτριας.

Η συγγραφέας:
Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στη Λακωνία και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.
Σπούδασε στη Νέα Υόρκη: ΜΒΑ- Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology και BSc Marketing-Management – Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York.
Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε: Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου – Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργία πρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα – Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου, Υποψήφια Νομάρχης – Νομός Λακωνίας Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης, Δημιουργία πρότυπου Newsletter που αφορούσε τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την Περιφέρεια.
Συνεργάστηκε επαγγελματικά με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας και επικοινωνίας αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις. Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το ελληνικό κοινό – Γραμμή Ενημέρωσης Σεισμόπληκτων, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών κτλ. Οι “Γυμνές εξομολογήσεις” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή που εκτίθεται σε ευρύ κοινό.
Ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος

\"\"

της Ιωάννας Μπουλντούμη: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι στο παιδικό τμήμα του βιβλιοπωλείου.

Ο φαντασμένος παπαγάλος Φρανσουά και οι φίλοι του θα διασκεδάσουν τα παιδιά και θα τους χαρίσουν άφθονο γέλιο μέσα από τις απίθανες περιπέτειές τους!

Ο συγγραφέας:
Η Ιωάννα Μπουλντούμη μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε Επικοινωνία και Διοίκηση Επιχειρήσεων κι έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και κοινωνικούς φορείς, αλλά κι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό που της αρέσει όμως πραγματικά είναι να διαβάζει και να γράφει· επίσης, να μιλάει με τα παιδιά ή απλά να τα ακούει. Γι\’ αυτό κι από το 1999 γράφει στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές της Καθημερινής. Και τώρα πια γράφει και βιβλία. Κι είναι πολύ ευτυχισμένη γι\’ αυτό… Το Δεκέμβριο του 2009 κέρδισε το Β’ Βραβείο Παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
 

Έρωτας που κυλάει δεν χορταριάζει

 

\"\"

 

της Γιώτας Στεφάνου: Εκδόσεις Λιβάνη

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 19:00
Για το βιβλίο θα μιλήσει η σκηνοθέτης Όλγα Μαλέα.

 

Το βιβλίο:

“…Κοίταξα προς τον ουρανό και ευχήθηκα: “Όπως κι αν λέγεσαι, Θεός, Διάβολος, Βούδας, Κούδας, Σύμπαν, στείλε μου κάτι… Κάτι νέο, κάτι φρέσκο, να χορτάσει τη νηστική ψυχή μου!””

Η ρουτίνα της τη στενεύει σαν πολυφορεμένο ρούχο. Πώς την ξεφορτώνεται; Οι αυταπάτες της κατέρρευσαν. Πώς να εφεύρει ένα νέο εαυτό; Δεν αντέχει τις ανάσες του πάνω της. Πώς να αναμετρηθεί ξανά με τον έρωτα; Η λαχανιασμένη διαδρομή μιας γυναίκας που θυμώνει, επαναστατεί, εκδικείται, ερωτεύεται και σπέρνει το χάος στην προσπάθειά της να ταρακουνήσει τη στάσιμη ζωή της.

Ο συγγραφέας:
Η Γιώτα Στεφάνου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατανάλωσε δύο μεγάλους έρωτες. Απέκτησε τρία παιδιά. Ζει και ασκεί την Ιατρική στην Αθήνα.