Το “Betelgez” της ομάδας “κι όμΩς κινείται” ύστερα από 4 sold παραστάσεις έρχεται για 2 τελευταίες βραδιές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τρίτη 8 & Τετάρτη 9 Απριλίου στις 21.00.

Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

Μια έκρηξη, που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομμύρια χρόνια – πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ.

Βρισκόμαστε σ’ένα αμήχανο παρόν αύξουσας συμπίεσης, όπου η έκρηξη μπορεί να μην έρθει, αλλά η μέθοδος του κατασκευασμένου μέλλοντος, έχει κλονιστεί ανεπιστρεπτί. Εκτός από απελπισία, η αδυναμία πρόβλεψης σ’ένα χαοτικό σύστημα, δίνει χώρο σε μια κρίσιμη ερώτηση: ποια είναι η προσδοκία της ανθρώπινης ζωής;

Μέσα στην ένταση του δυισμού, που ορίζει την ανθρώπινη ζωή από δώρο μέχρι κατάρα, μέσα στο βουβό στραγγαλισμό της βίας, που χωράει το λυρισμό της νέας ζωής, μέσα στη θλίψη της δύσης του ονείρου της αφθονίας και του μεγαλείου της ανθρώπινης κατασκευής, μέσα στον τρόμο του τέλους του ανθρώπινου χρόνου, υπάρχει η γαλήνη του μακρινού βλέμματος.

πεθαίνουμε πολλές φορές
κατά τη διάρκεια μιας ζωής, τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα αλλάζει όλο του το υλικό, το παρόν της εμπειρίας γεννάει καινούριους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους, την ιδέα του σταθερού «εγώ».

και είμαστε αθάνατοι
από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρόνου, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, χορογραφία: κι όμΩς κινείται
Μουσική Σύνθεση: Αντωνίου Κλέων, Σιώτας Φώτης
Σκηνικός Χώρος: κι ομΩς κινείται
Κατασκευές, τεχνική υποστήριξη: Λαζούλος Δημήτρης
Φως / βίντεο: Αθανασοπούλου Μαρία
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή.
Κατασκευές, τεχνική υποστήριξη: Λαζούλος Δημήτρης
Επιμέλεια κειμένου: Αποστολάκης Δημήτρης
Αφίσα / φωτογραφία: Μπανασίου Γιάννα

Ερμηνεία – δημιουργία: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Αναστάσης, Μαλκότσης Ερμής, Λινάρδου Αντιγόνη, Παπαδόπουλος Αρης, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Διάρκεια 75 λεπτά