Το AISFF Psarokokalo σας προσκαλεί στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο για μια και μοναδική προβολή, στις 8 Οκτωβρίου 2014, με επιλογή από τις 90 ταινίες από περισσότερες από 40 χώρες που έκαναν πρεμιέρα στο 8th International Short Film Festival Psarokokalo στον θερινό κινηματογράφο Psarokokalo στην Σέριφο τoν Ιούλιο.

Σημειώνεται πως όλες οι ταινίες του φεστιβάλ  προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.

Oι επιλεγμένες ταινίες που θα προβληθούν :

I can only show you the color, Doc., 25’,  Peru, Fernando Vílchez Rodríguez

Το 2009 στα υψίπεδα της Περουβιανής ζούγκλας κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ μια μεταλλευτική βιομηχανία επιβάλλει την παρουσία της στα βάθη του αρχέγονου δάσους για την ανίχνευση ορυκτών χωρίς ενδιαφέρον για τις καταστροφές που θα προκαλέσει. Αυτό το κάνουν με την άδεια της κυβέρνησης αλλά χωρίς την συγκατάθεση των αυτόχθονων Awajun ιθαγενών που ζουν εκεί. Γνωστοί για την τόλμη και το κουράγιο τους οι Awajun αντιστέκονται στους  εισβολείς. Αλλά στην μάχη για την γη τους χτυπιούνται βάναυσα από την φιλελεύθερη κυβέρνηση. Η βία φέρνει βία. Ένα κινηματογραφικό εργαστήρι είναι ο τρόπος να ακολουθήσoυμε το μονοπάτι της βίας. Πρεμιέρα στο φεστιβάλ Berlinale Shorts Competition 2014.

A2042, Fict., 1’,  Spain, David  Castro Gonzalez

Ένας άντρας παθαίνει κρίση πανικού στον δρόμο το βράδυ.

37°4 S, Fict., 12’,  France , Adriano Valerio

Tristan da Cunha, 270 άνθρωποι ζούν σε αυτό το μικρό νησί στην μέση του Ατλαντικού Ωκεανού. Ο Nick και η Anne, δύο έφηβοι, γνωρίζονται από την γέννα, και είναι ζευγάρι από τα παιδικά τους χρόνια. Αλλά η Anne μόλις το αποφάσισε: θα πάει στην Αγγλία να σπουδάσει, 6152 μίλια μακριά από το Tristan.

11 Διεθνή Βραβεία (Cannes, Mediterranean Short Film of Tangier κ.α) και συμμετοχή σε περισσότερα από 44 φεστιβάλ.

Rabbit and Deer ,Αnim., 16’,  Hungary, Péter Vácz

Ένας λαγός και ένα ελάφι ζουν χαρούμενα και ξένοιαστα μέχρι που η φιλία τους δοκιμάζεται λόγω της νέας εμμονής του ελαφιού να βρει τον τύπο για τις τρίτης διάστασης. Μετά από ένα απρόσμενο ατύχημα το ελάφι βρίσκει τον εαυτό του σε έναν νέο και άγνωστο κόσμο για αυτόν. Χωρισμένοι από τις διαστάσεις οι δύο φίλοι πρέπει να βρουν έναν τρόπο προς την αποκατάσταση της σχέσης τους.67 Βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ Αnnecy, Cannes, Atlanta, BAFTA κ.α

Though I Know the River is Dry, Fict.,  19’, Palestine, Egypt, UK,  Qatar, Omar Robert Hamilton

Έχει γυρίσει στη Παλαιστίνη.  Στον δρόμο προς την πόλη ξαναζεί την επιλογή που τον έστειλε στην Αμερική και τις δυνάμεις της ιστορίας που τώρα τον οδηγούν σπίτι. Βραβεία στα φεστιβάλ Rotterdam, Abu Dhabi, European film Academy,συμμετοχή  στα φεστιβάλ  Clermont Ferrand, Montreal, Melbourne, Sarajevo, Raindance.

The Finger, Fict, 14’, France , Malika Pellicioli

Ο Theodore, η Jeanne και ο Gabriel είναι συγκεντρωμένοι με την οικογένεια στο σαλόνι για την κηδεία του πατέρα τους. Τι θα μπορούσαν να σκαρφιστούν για να καταφέρουν να πάρουν το πανάκριβο δαχτυλίδι που είναι κολλημένο στο μεσαίο του δάχτυλο; Ο καθένας μάχεται στην φαντασία μέχρι που…

Tabato, Fict., 15’, Portugal, Joao Viana

O Mutar, ο οποίος πολέμησε στον πόλεμο, είναι πίσω στη Γουινέα. Στις αποσκευές του, φέρνει παράξενα αντικείμενα. H Fatu, η κόρη του, παίρνει την ευκαιρία της απουσίας του Mutar και ανοίγει την τσάντα του. Λίγο αργότερα, ο Idrissa το αγόρι της Fatu βρίσκει τον Mutar με το χέρι του λερωμένο με αίμα και την Fatu νεκρή. Είναι τότε που ο Idrissa πιάνει ένα τύμπανο. Βραβεία στα φεστιβάλ Berlinale, DocLisboa  και συμμετοχή σε 7 φεστιβάλ.