Η συνθέτης, πιανίστρια και τραγουδίστρια Μαρίκα Κλαμπατσέα θα βρίσκεται για λίγες μόνο εμφανίσεις στο Θέατρο Φούρνος παρουσιάζοντας σε μια ενιαία παράσταση υπό τον τίτλο Bel Canto, δύο της μουσικά έργα. Με το ιδιόμορφο μουσικό της ιδίωμα να παρεμβαίνει στη κλασσική φόρμα αλλά και να χρησιμοποιεί στοιχεία από Ροκ ή τραγούδια που θυμίζουν αυτά της Κάτω Ιταλίας, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την Όπερα αλλά και την πικρή Παρωδία ενώνει το βραβευμένο μουσικό έργο με το κρατικό βραβείο 2003 Καλαμίτυ Τζαίην Γράμματα στην Κόρη της και το Snow White and the seven scars  που παρουσίασε  στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και Αγγλίας.

O άξoνας που ενώνει τα δύο της έργα είναι το μάτι ενός αλόγου. Επηρεασμένη από τη  σύνδεση και την αγάπη της Καλαμίτυ Τζαίην για το άλογό της, Σατανάς, η συνθέτρια ταυτίζεται με το προσωπικό δράμα της Καλαμίτυ όταν το άλογο της πεθαίνει αλλά ταυτίζεται και με το δράμα της Κοιμωμένης Τάλια όταν χάνει την μητέρα της. Είναι η ματιά αυτού του αλόγου που διασταυρώνει τα δύο έργα και το δράμα των δύο γυναικών. Η φωνή της ερμηνεύτριας παραμορφώνεται, σαρκάζοντας  το Belcanto χωρίς όμως και να το ακυρώνει.

Με αυτό τον τρόπο αναφέρεται  στη σύνδεση ανθρώπου και ζώου, αλλά και θέλει να  τονίσει την ψυχρότητα και αλλοτρίωση που σήμερα χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ανίκανο πια να μπορεί να παρατηρεί και να αντλεί ενδιαφέρον και ομορφιά από καθημερινά βλέμματα.