Πέμπτα γενέθλια για το Be there! και οι 707 συμμετοχές ταινιών για τη φετινή του έκδοση αποτελούν μοναδική δικαίωση και επιτυχία για την ομάδα παραγωγής του, την πλειάδα των συντελεστών του και το πιστό κοινό του.

Ένα εντυπωσιακό σύνολο 90 ταινιών, που απαρτίζουν το φετινό διαγωνιστικό  πρόγραμμα του Φεστιβάλ, έλκουν την προέλευσή τους από 48 χώρες και σημειώνουν αριθμό ρεκόρ για το Be there!.

Πιο συγκεκριμένα με 53 ταινίες στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, 32 ταινίες στο φοιτητικό διαγωνιστικό, 5 ταινίες μεγάλου μήκους και  22 στο εκτός συναγωνισμού Πανόραμα, το Be there! επιστρέφει με πολλές και καλές προτάσεις για το πολυσχιδές κοινό του.

Ανάμεσα στις προκριθείσες ταινίες συγκαταλέγεται η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία μικρού μήκους “Waves ’98” του Λιβανέζου σκηνοθέτη Ely Dagher, η υποψήφια για Oscar ταινία “A Single Life” (Job, Joris & Marieke, Ολλανδία, 2014), καθώς και η ταινία του Ρώσου Konstantin Bronzit, “We Can’t Live WIthout Cosmos”.  Σημαντικό ρόλο στο φετινό πρόγραμμα διαδραματίζουν και οι καλλιτεχνικές προσωπικότητες του Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων και o καταξιωμένος καλλιτέχνης Theo Ushev (Τhe Sleepwalker), η Michaela Pavlátová, περσινή προσκεκλημένη του Be there!, (Different Kinds of People), ενώ για πρώτη φορά το Be there! φιλοξενεί 2 ταινίες από την Κίνα (Missing One Player, Lei Lei και Let’s Wait Together, Weiyu Wang) στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα.

Μικροί θησαυροί για τη φετινή έκδοση η ταινία stop-motion Pos Eso του Ισπανού SAM στο διαγωνιστικό μεγάλου μήκους, καθώς και η νέα ταινία Cheatin’ του Αμερικανού Bill Plympton από το εξωτερικό, ενώ από την Ελλάδα και την εγχώρια αγορά animation,  που φέτος γιορτάζει τα 70 της χρόνια, 8 συνολικά εξαιρετικές ταινίες.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Βασίλης Κρουστάλλης, “Οι φετινές ταινίες  του προγράμματος, έξοχες στο σύνολό τους, αντικατοπτρίζουν με τόλμη αλλά και σάτιρα καταστάσεις και γεγονότα που ταιριάζουν σα γάντι στο θέμα του φετινού φεστιβάλ, τα πολλαπλά πρόσωπα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και κουλτούρας”. 

Ως εκ τούτου το φετινό Be there! αποκαλυπτικό, σύγχρονο, ενδιαφέρον και πολυσυλλεκτικό έρχεται να μας ταξιδέψει σε γνώριμα πλέον νερά πλούσιου, ποιοτικού και πρωτότυπου κινηματογραφικού animation.

To Be there! Corfu Animation Festival είναι διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU. Αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ animation στην Ελλάδα που εγκαινίασε διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους στο πρόγραμμά του, σε συνδυασμό με τα 2 υπόλοιπα διαγωνιστικά τμήματα (μικρού μήκους – φοιτητικές ταινίες animation). Έχει σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Τσεχίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης, τον χώρο εκδηλώσεων Ιανός στην Αθήνα, και το Γαλλικό Ινστιτούτο (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).