Η Universal Music γιορτάζει την 50η επέτειο της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρίας της Αμερικής της Motown και σε συνεργασία με το Kosmos Radio 93.6 προσκαλεί το κοινό να ψηφίσει τα αγαπημένα του τραγούδια της θρυλικής εταιρείας.

Η ψηφοφορία πραγματοποιείται ήδη στο http://www.kosmos936.gr/ και θα διαρκέσει μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Από την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί θα κυκλοφορήσει μία μοναδική συλλογή της Motown στις αρχές Δεκεμβρίου, που θα αποτελείται από τα κορυφαία 50 τραγούδια σύμφωνα με την γνώμη του ελληνικού κοινού.

Ο ήχος της Motown έγινε παγκόσμιος στα ’60s, και αυτός ο ήχος αντηχεί μέχρι σήμερα. Με περισσότερα από 180 No.1 τραγούδια, οι επιτυχίες της Motown εξακολουθούν να εμφανίζονται σε διαφημίσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, και παραμένουν μια τεράστια επιρροή για τους σημερινούς μεγαλύτερους ποπ και R&B αστέρες.

Αλλά η Motown αντιπροσωπεύει ακόμα περισσότερα από τη μουσική και μόνο. Είναι ο αντικατοπτρισμός της σκληρής δουλειάς αφοσιωμένων ατόμων που ξεπερνούν απίστευτα εμπόδια για να επιτευχθεί τεράστια επιτυχία.

Ο Berry Gordy Jr, ένας νεαρός Αφρο-αμερικανός άνδρας, ίδρυσε τη Motown Records με ένα δάνειο 800 δολαρίων από την οικογένεια του. Με την αποφασιστικότητα και τη στήριξη της οικογένειας των καλλιτεχνών της Motown, ο Gordy σφυρηλάτησε νέα εδάφη για τις μειονότητες και έκανε τον ήχο της Motown ένα παγκόσμιο φαινόμενο λατρεμένο από εκατομμύρια κόσμο.