Η Βιολέτα Ίκαρη από το νησί της Ικαρίας έβαλε πλώρη στο όνειρο της και αρµενίζει µε την παλιοτρεχαντήρα της, τα τελευταία χρόνια, στις θάλασσες του ελληνικού τραγουδιού, κερδίζοντας επάξια µια θέση στην καρδιά µας. Το ταξίδι της στο τραγούδι ξεκίνησε από τον τόπο της, τα Ικαριώτικα πανηγύρια και την παράδοση και συνεχίστηκε στα µουσικά στέκια και στις µουσικές σκηνές, για να φτάσει µέχρι το Μέγαρο Μουσικής, το Καλλιµάρµαρο και το Ηρώδειο. Ήρθε από τη Γη της Επαγγελίας και… Ράγισε τον Κόσµο µας.

Η ταλαντούχα νέα ερµηνεύτρια έχει ξεχωρίσει µε την µοναδική και ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και την αγάπη µας µέσα από τις σηµαντικές συνεργασίες της- δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής- µε µεγάλα ονόµατα της ελληνικής µουσικής: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος, αλλά και νεότεροι δηµιουργοί.

Η Βιολέτα Ίκαρη έρχεται στο City Garden Festival µε τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, ολοκαίνουργια που ετοιµάζει αυτό το διάστηµα αλλά και ταξιδιάρικα – θαλασσινά τραγούδια που όλοι αγαπάµε.

Ταξιδιάρικα τραγούδια όπως τα: «Πάµε Νότια», «Φύσα αγέρι», «Θάλασσα πλατιά», «Καράβια αλήτες», «Σαπιοκάραβο», «Η τράτα» κ.ά.

Ο Νίκος Ξύδης θα συνοδεύει τη Βιολέτα επί σκηνής ενορχηστρώνοντας τη νέα της µπάντα και γιορτάζοντας τη δισκογραφική συνεργασία τους που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό µε τη «Φωτογραφία» τραγούδι – προποµπός ενός δίσκου στον οποίο ο τραγουδοποιός Νίκος Ξύδης θα υπογράφει τα τραγούδια ως δηµιουργός, ενορχηστρωτής και παραγωγός.

Συντελεστές:

Μάριος Ιβάν Παπούλιας: Βιολί
Ρήγας Βοργιάς: µπάσο, τροµπέτα
Βιολέτα Ίκαρη: φωνή
Αποστόλης Μπουρνιάς: κρουστά
Νίκος Ξύδης: κιθάρα, λαούτο, μουσική επιμέλεια