To i-JUKEBOX.gr και η ‘Over the Top’ Promotion παρουσιάζουν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στο An Club, το BATTLE OF THE BANDS 2015-16Athens Calling / Leg 1.

Leg 1 line-up:

4GUNS

LETHALTRON

MINOR 15

SILENT OATH

UNTOLD

* Οι ώρες εμφάνισης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία.

** Tα συγκροτήματα που συμμετέχουν, ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα (δικά τους ή και διασκευές).

*** Οι νικητές της βραδιάς θα προκύψουν από ψηφοφορία στην οποία συμμετέχει το κοινό (κάθε θεατής ψηφίζει υποχρεωτικά 2 συγκροτήματα).

**** Δηλώσεις συμμετοχής για την κάθε βραδιά πραγματοποιούνται στο [email protected] και το 6948 880-532.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

4GUNS

Οι 4Guns δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα. Το είδος τους είναι το ελληνόφωνο hard rock και οι επιρροές τους προέρχονται από τη hard rock και metal ξένη και ελληνική σκηνή.

Αυτό τον καιρό κάνουν live και βρίσκονται στο studio ετοιμάζοντας το πρώτο τους EP. Οι 4Guns απαρτίζονται από τον Χρήστο Μουργελά στα φωνητικά και στη ρυθμική κιθάρα, τον Στέφανο Ουζουνίδη στην κύρια κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά, τον Άλεξ Κολλάτο στο μπάσο και τον Σπύρο Παχίδη στα ντραμς.

LETHALTRON

Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1993 σαν project του μπασίστα των Selefice, Δημήτρη Βραχίδη. Το group είχε thrash, death & doom επιρροές και δημιουργήθηκε με σκοπό τη σύνθεση νέων κομματιών.

Το 1995 ο Βραχίδης και ο Λευτέρης Καμπαλής για προσωπικούς λόγους έπρεπε να αποχωρήσουν και τη θέση τους πήρε ο Γιάννης Γκόγκος στα φωνητικά και μπάσο. Την περίοδο αυτή το συγκρότημα ονομάστηκε Lethaltron και άρχισε να παίρνει τη σημερινή του μορφή με πιο thrash ύφος, εγκαταλείποντας τα death φωνητικά.

Λίγο μετέπειτα το συγκρότημα πλαισιώθηκε από τον Λουκά Αντωνίου στις κιθάρες. Κατά το διάστημα αυτό μέχρι το 1996 ολοκληρώθηκε η συγγραφή του πρώτου δίσκου “Past”. Το ίδιο αυτό έτος κυκλοφόρησε το τραγούδι “Perpetual” στη “Συλλογή με Ελληνικά Συγκροτήματα Νο.1” της Live Records.

Μετά την ολοκλήρωση του δίσκου, παραδόξως επήλθε μια μεγάλη περίοδος αδράνειας, λόγω της στρατιωτικών υποχρεώσεων, της εργασίας στην επαρχία για τον Γιάννη και σπουδές στο εξωτερικό του Λουκά.

Το 2014 λοιπόν έγινε η γνωριμία με τον drummer Χρήστο Μουσελίμη και οι Lethaltron επέστρεψαν “στη ζωή”. Επίσης με την προσθήκη της Άσπας στα φωνητικά άρχισαν να επανεπεξεργάζονται το παλιό υλικό. Με την ωριμότητα που έχει επέλθει από το πέρας των χρόνων, η αναβίωση παλαιότερων riffs και ημιτελών κομματιών, σε συνδυασμό με τα μελωδικά φωνητικά της Άσπας, έδωσαν μια νέα πνοή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας τον δεύτερο δίσκο τους. Από το 2014 έχουν ξεκινήσει οι live εμφανίσεις και οι Lethaltron έχουν βάλει σκοπό να σας συναρπάσουν!

Lethaltron are:

Ασπασία Πίζγα – φωνητικά

Γιάννης Γκόγκος – μπάσο & φωνή

Χρήστος Μουσελίμης – τύμπανα

Αλέξανδρος Μαζαράκης – κιθάρα

Λουκάς Αντωνίου – κιθάρα

MINOR 15

Οι Minor 15 είναι ένα 4μελές σχήμα που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2014, από ερασιτέχνες μουσικούς μέσα από την ανάγκη τους να μοιραστούν μια κοινή αγάπη, τη μουσική.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να δέσει η παρέα και εκτός στούντιο. Μετά από αρκετές πρόβες, έκαναν δειλά την εμφάνισή τους και τα πρώτα jamming, τα οποία γρήγορα έγιναν ολοκληρωμένα κομμάτια.

Οι επιρροές είναι πάρα πολλές, αλλά το κοινό στοιχείο είναι το stoner – heavy rock. Σε αυτά τα “χωράφια” κινούνται και όλα τα τραγούδια που παίζουν συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων covers.

Απλά riffs, γρήγορος ρυθμός με αλλαγές, δυνατός και “γεμάτος” ήχος, είναι τα κυριότερα κριτήρια για την δημιουργία ή την “ένταξη” τραγουδιών στο ρεπερτόριο. Αγγλικός στίχος, πάνω σε διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν τα μέλη στις συχνές συγκεντρώσεις εκτός πρόβας, οι οποίες συνοδεύονται από αλκοόλ (όπως πρέπει να κάνει κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της!).

Η μπάντα, τον περασμένο Ιούλιο, έκλεισε ένα χρόνο και στον ορίζοντα φαίνονται πολλά ακόμα. Οι ζωντανές εμφανίσεις θα συνεχιστούν και οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν. Επόμενο βήμα η ηχογράφηση και η προώθηση του υλικού που μαζεύεται “ασφυκτικά”.

Τα μέλη:

Vocals: Dimitris Perrakis, Guitar: Dionisis Tsarouhis, Bass: Pavloz Kapeliz, Drums: Dimitris Parlamas.

SILENT OATH

Οι Silent Oath είναι ένα doom metal συγκρότημα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2011 από τον Αλέξανδρο Κωλέττη (μπάσο) και τον Χρήστο Μητρόπουλο (κιθάρα). Στη συνέχεια ήρθε ο Γιάννης Μωραϊτης (τύμπανα & φωνή).

Ξεκίνησαν αρχικά απλά τζαμάροντας, παίζοντας τη μουσική που γουστάρουν και με τον καιρό όταν είχαν δικό τους υλικό, ξεκίνησαν να κάνουν live σε μαγαζιά της Αθήνας (όπως Ghosthouse, Excalibur bar, After Dark), με κυριότερο αυτό του 2014 στο Remedy, όπου συμμετείχαν στο Warfield Competition.

Toν Μάιο του 2014 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP και ένα χρόνο μετά, πάλι Μάιο, ένα demo με 2 κομμάτια.

UNTOLD

Οι Untold είναι μια heavy blues / stoner / psychedelic μπάντα από το Ίλιον. Αποτελούνται από την Πηνιώ (φωνή), τον Θοδωρή (κιθάρα), τον Χρήστο (κιθάρα), την Ελένη (μπάσο) και τον Γιάννη (ντραμς).

Τα περισσότερα μέλη είναι σχεδόν έναν χρόνο μαζί. Οι Untold έχουν εμφανιστεί στο Lazy, το Architecture και το Quartier Balzac.