Στις 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και οι φιλοζωικές οργανώσεις μας καλούν στις εκδηλώσεις τους, προς τιμήν των πιο όμορφων πλασμάτων του πλανήτη!

Η πρώτη δράση που οργανώθηκε για τις 4 Οκτωβρίου του 2008 είναι η χρωματιστή πορεία που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, διασχίζοντας τη Θησέως, το Κουκάκι, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Στη διαδήλωση αυτή καλούμαστε να φορέσουμε ό,τι πιο χρωματιστό έχουμε, να δώσουμε φωνή σε όλα τα ζώα και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους, απαιτώντας να σταματήσουν τα βασανιστήρια…

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας – ΑΡΧΕΛΩΝ, επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, θα απελευθερώσει δύο θαλάσσιες χελώνες, τoν Δία, μια πράσινη χελώνα και τον Παυλούκο, μια Caretta caretta, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το απόγευμα στα Λεγραινά Αττικής, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου θα γίνεται κάθε μία ώρα η παρουσίαση της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στην Ελλάδα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και έχει τίτλο «ΚΑΡΕΤΤΑ».

Ενώ, η Αstir Beach και ο ΑΡΧΕΛΩΝ και πάλι, περιμένουν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας μέχρι και 12 ετών για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στον κόσμο της θαλάσσιας χελώνας γεμάτο παιχνίδια, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παιδιών –αλλά και των μεγάλων- με το θαλάσσιο περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, μέσα από ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ. μέλη του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, θα απασχολούν τα παιδιά με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ο μαγικός θαλάσσιος κόσμος και εμείς» και δώρα. Ανάμεσα στις εκπλήξεις θα είναι η ‘μεταμόρφωση’ των παιδιών σε μικρά χελωνάκια που αναζητούν το δρόμο που θα τα οδηγήσει στη θάλασσα, ενώ θα μάθουν για τις προσπάθειες μιας μάνας – χελώνας να φτιάξει τη φωλιά της αποφεύγοντας όσα εμπόδια βρίσκονται στο δρόμο της και θα βοηθήσουν τραυματισμένες χελώνες να φτάσουν στο Κέντρο Διάσωσης.

Όλα αυτά στην παραλία και την θάλασσα της Astir Beach. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, ενώ στους συνοδούς – γονείς τους θα παρέχεται μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, οι εισπράξεις από τα οποία θα διατεθούν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας – ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ Α.Ξ.Ε., «ΑΝΑΣΑ», το οποίο επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά και πολιτισμικά θέματα με κεντρικό άξονα το ίδιο το ξενοδοχειακό συγκρότημα και την παραλία.