Με το έργο “Αυτοσχεδιασμοί ζωής – Ιστορίες Κοινού” από την ομάδα “Ελληνικό Playback Θέατρο” συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή –  Θεατρικές φωνές της πόλης”, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  27 Μαρτίου  2015, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση Playback προκύπτει μέσα από μία μοναδική συνεργασία του κοινού με τους ηθοποιούς. Μέσω μίας τελετουργικής διαδικασίας, οι άνθρωποι αφηγούνται γεγονότα ή στιγμές από την προσωπική τους ζωή και τα παρακολουθούν να διαδραματίζονται άμεσα στη σκηνή αυτοσχεδιαστικά από την ομάδα ηθοποιών και μουσικών, υπό την καθοδήγηση ενός συντονιστή. Ο θεατής είναι ο συγγραφέας της παράστασης. Μέσα από την αυθόρμητη αφήγηση και άμεση δραματοποίηση των μοναδικών προσωπικών εμπειριών, θεμελιώνεται η σύνδεση μεταξύ των θεατών, όπου κοινά βιώματα διαπιστώνονται και κοινά συναισθήματα μοιράζονται.

Συντελεστές:

Βασίλης Πλουμής, Ελένη Λεβέντη, Γιάννης Σέμπρος, Νατάσα Στοιμενίδου, Κατερίνα Τζιωρίδου, Εύη Χριστοπούλου, Ευθυμία Καπαγερίδου, Έφη Μαγούλα.